Fudbal

Suarez presudio "kralju"

Suarez presudio "kralju"
Suarez presudio "kralju"

Fudbaleri Barselone dugo su gledali u leđa ljutom rivalu Real Madridu, a sada, 10 kola prije kraja Primere, imaju četiri boda prednosti i to najviše zahvaljujući pobjedi u "el klasiku" - 2:1.

"Kraljevski klub" je već neko vrijeme u krizi rezultata i to se odrazilo gubljenjem liderske pozicije. Da im se crno piše i na stadionu "Kamp Nou" moglo se vidjeti već na startu meča, kada je pogodak postigao Žeremi Matije. Izjednačenje je donio Kristijano Ronaldo, a da tri boda ostanu u Kataloniji pobrinuo se Luis Suarez, koji je postigao, kako kaže, najvažniji pogodak od dolaska u Barselonu.

"Ovo je dosad najvažniji gol koji sam postigao za ovaj klub i ima dodatni značaj zbog protivnika", rekao je Suarez i zatim nastavio:

"Znamo da ništa još nije gotovo i da će biti teško do kraja prvenstva. Moramo da koristimo naše prilike, kao što je ova koju sada imamo. Kao i u svim ligama, ne smije biti opuštanja jer svašta može da se dogodi."

Luis Enrike, trener Barselone, smatra da je Urugvajac golom opravdao uloženi novac.

"Suarez je pokazao zašto smo ga platili 81 milion evra. Real konkuriše za sve trofeje, na sličnom je nivou kao mi, ali moji igrači su bili fantastični", kazao je Enrike.

Sa dva poraza u posljednja tri meča Real je doveo u pitanje osvajanje trofeja u Primeri, a Karlo Anćeloti, trener Madriđana, ističe da je njegovom timu ponestalo ideje.

"Vidjeli smo dva sjajna tima. Smatram da smo igrali dobro sve dok nismo primili drugi gol. Od tada je utakmica postala izuzetno teška za nas. Odlično smo se držali u prvom poluvremenu, kontrolisali smo utakmicu, bili smo solidni u odbrani, ali nismo bili hladne glave da bismo izborili bod. Igrali smo dugim loptama i nismo imali ideje", jasan je Anćeloti.

Rezultati 28. kola: Deportivo - Espanjol 0:0, Viljareal - Sevilja 0:2, Sosijedad - Kordoba 3:1, Barselona - Real Madrid 2:1. Igrano u subotu: Atletiko M. - Hetafe 2:0, Rajo Valjekano - Malaga 1:0, Levante - Selta 0:1, Bilbao - Almerija 2:1, Granada - Eibar 0:0, Elče - Valensija 0:4. Poredak: Barselona 68, Real 64, Atletiko M 60...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije