Fudbal

Veljko Rauš 12 godišnji talenat iz Prijedora na meti Crvene zvezde

Veljko Rauš 12 godišnji talenat iz Prijedora na meti Crvene zvezde
Veljko Rauš 12 godišnji talenat iz Prijedora na meti Crvene zvezde

Iako ima tek 12 godina, Veljko Rauš, dječak koji trenira u Fudbalskom klubu Rudar iz Prijedora, već je skrenuo pažnju na sebe nekih velikih klubova. Uskoro bi mogao zaigrati za jedan od najvećih klubova u regionu, Crvenu zvezdu.

Beogradski velikan već neko vrijeme prati igre talentiranog Rauša, koji spada u najveće talente u BiH. Zanimljivo je da je fudbal počeo da trenira sa tri i po godine.

"Počeo je sa tri i po godine. Tada su mu rekli da je premlad, međutim tada je briznuo u plač, tako da su ga morali pustiti da pokaže šta zna. Tada su otkrili da ima nešto u njemu", kaže nam otac možda buduće zvijezde i bivši fudbaler Slobodan Rauš, koji je potvrdio da Veljko već neko vrijeme prima stipendiju od Crvene zvezde, koja ga je i pozvala na međunarodni turnir u Češkoj od 2. jula.

"Posebno mi je drago što Zvezda na turnir vodi najboljih 18 igrača, a ja sam se našao među njima. Već neko vrijeme radim po njihovom programu", istakao je za "Nezavisne" glavni akter ove priče, mladi Veljko, koji je sam donio odluku da prihvati poziv "crveno-bijelih", iako u njihovoj porodici svi navijaju za Partizan.

"U kući su svi partizanovci, a kada je došao poziv Zvezde, roditelji su mi rekli da sam odlučim. Ja sam odlučio da prihvatim poziv i od tada sam 'mrtvi' zvezdaš. Moji partizanovci su me naravno podržali", dodaje Veljko.

Da dominira u svom uzrastu, potvrdio je i njegov trener Dino Sikirić, koji već dvije godine radi sa dječakom o kojem će se tek pričati i pisati.

"S obzirom na to da se radi o dječacima, ja ne volim da nekoga hvalim. Ipak, u malom Veljku definitivno ima nešto. I dok je bio mlađi, pokazivao je nevjerovatnu dominaciju. Prošle godine dok smo prije izlaska na veliki teren igrali u dvorani postigao je 30 golova, od kojih 20 iz slobodnih udaraca. Ima nevjerovatnu lijevu nogu, odakle god da šutira postigne pogodak", ističe Sikirić, koji dodaje da je pored svega Veljko odličan učenik u školi.

"Dječak je, moram priznati, izuzetan. Odličan je učenik, odlikaš u matematici i redovan na treninzima. Omiljen je u društvu i veoma komunikativan, a uz sve obožava sport i fudbal. Jedan je od najtalentovanijih igrača, član je i reprezentacije Republike Srpske. Rano je govoriti o nekim njegovim domentima, ali nešto govori i to da je već nekoliko puta bio u kampu Crvene zvezde. Nadam se da će izrasti u velikog igrača. Zapamtite, lijeva noga mu je zaštitni znak", zaključio je trener Prijedorčana.

Stariji Rauš nam je otkrio da je on jedno vrijeme igrao zajedno sa bivšim reprezentativcem BiH Senijadom Ibičićem.

"Mi smo veliki prijatelji, tako da je Veljku Ibričić jedan od najdražih igrača", dodao je Slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije