Fudbal

Titula za rođendan

Titula za rođendan
Titula za rođendan

Nadam se da ćemo u posljednjoj utakmici Premijer lige na "Pecari", 30. maja, zajedno proslaviti titulu šampiona BiH i moj rođendan, rekao je danas Blaž Slišković u svom prvom obraćanju javnosti kao trener NK Široki Brijeg.

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH u nedjelju je imenovan za novog šefa stručnog štaba hercegovačkog kluba, nakon što je rukovodstvo odlučilo prekinuti saradnju sa Slavenom Musom. Nekadašnja igračka legenda splitskog Hajduka i reprezentativac SFRJ vratio se na klupu tima koji je već vodio 2011.

Iako je iza Širokobriježana serija loših rezultata, i dalje drže vrh tabele. Istina, sada više nemaju prednost od pet bodova, nego su sa 46 izjednačeni sa Zrinjskim, koji je branilac šampionskog pehara. Ipak, Slišković vjeruje kako Široki ima potencijal i kvalitet da na kraju prođe prvi kroz cilj.

"Imamo kvalitet i moć da budemo prvaci BiH. Da ne vjerujem da možemo biti prvi na kraju, ne bih se ni prihvatio ovog posla. Možete očekivati da će u nastavku sezone Široki biti agresivan i ofanzivan, te da ćemo učiniti sve da obradujemo navijače", priča Slišković.

Popularnom Baki u stručnom štabu, uz starosjedioce Antu Kokića i Nikolu Marića, pomagaće i Mario Bazina, koji je i prije četiri godine bio njegov prvi saradnik.

"Uvjeren sam da ćemo jako brzo uspjeti pronaći razloge zbog kojih je Široki upao u evidentnu krizu. Cilj nam je da što brže vratimo momčad u formu koja ju je krasila do prije mjesec dana, kada je bila suvereni lider na premijerligaškoj tabeli. Moramo zasukati rukave i puno raditi. Naravno, prilikom borbe za naslov prvaka nećemo zaboraviti na Kup BiH. Naprotiv, i u tom takmičenju ćemo pokušati otići do samog kraja", zaključio je Slišković.

Josip Bevanda, direktor NK Široki Brijeg, još jednom se zahvalio Musi na svemu što je u protekle tri godine učinio za klub.

"Odluka o razlazu sa Musom nije bila nimalo lagana, ali smo svi svjesni da je klub iznad svega. Vjerujem da ćemo sa Sliškovićem na klupi biti prvaci i da ćemo ući u finale Kupa BiH, a zašto ne i osvojiti duplu krunu", rekao je Bevanda. Već u srijedu pred novim trener Širokog Brijega je prvi test, kada u 23. kolu Premijer lige na "Pecaru" stiže Mladost iz Velike Obarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije