Fudbal

UEFA imenovala Luisa Figa za fudbalskog savjetnika

UEFA imenovala Luisa Figa za fudbalskog savjetnika
Foto: Ilustracija | UEFA imenovala Luisa Figa za fudbalskog savjetnika

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je da je nekadašnjeg sjajnog portugalskog fudbalera Luisa Figa (44) imenovala za fudbalskog savjetnika.

Figo je bio jedan od najboljih svjetskih fudbalera svoje generacije i uživao je u karijeri profesionalnog fudbalera 19 godina, od početaka 1990. u Sportingu iz Lisabona do 2009. u Interu, kada je odlučio da "okači kopačke o klin".

"Figov posao fudbalskog savjetnika podrazumijeva da će se baviti tehničkim aspektima igre, pravila igre i ukupne atraktivnosti našeg sporta, a učiniće ga i ambasadorom UEFA-e", saopšteno je iz evropske kuće fudbala.

Figo se u izjavi za zvaničnu internet stranicu UEFA zahvalio predsjednik Aleksanderu Čeferinu što mu je pružio priliku da pomogne razvoju evropskog fudbala.

"Imao sam sreće da steknem bogato iskustvo i vjerujem da prenošenjem mog znanja mogu dati pozitivan uticaj. Fudbal se stalno razvija, privilegovan sam što sam uključen u rad UEFA-e i želio bih da se zahvalim predsjedniku Čeferinu što mi je pružio ovu priliku. Toliko mnogo sam naučio od fudbala da se sada iskreno radujem što ću mu sada moći vratiti nešto", naglasio je Figo.

Osim za Sporting i Inter tokom igračke karijere Figo je igrao za dva najveća rivala u španskom fudbalu Barcelonu i Real Madrid. U dresu portugalske reprezentacije odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije