Fudbal

Uplakana djevojčica utrčala na teren

Uplakana djevojčica utrčala na teren
Uplakana djevojčica utrčala na teren

Nesvakidašnje scene za Ligu šampiona viđene su na meču Bazel - Real Madrid (0:1), pošto su dva huligana utrčala na teren u samom finišu meča, ali im je"slavu" odnijela djevojčica koja je na trenen ušla još za vrijeme zagrijavanja da bi pozdravila Kristijana Ronalda, fudbalera "kraljevskog kluba".

Utakmica u Švajcarskoj još nije bila ni počela, a na terenu se uz fudbalere našla i djevojčiva čija "meta" je bio Ronaldo. Djevojčica je i ruci držala šal sa igračem Reala, a kada je došla do omiljenog igrača, nije mogla da zadrži suze. Portugalac je izašao u susret navijačici i pokazao obezbjeđenju da je sve u redu, kako je ne bi eventualno napali, jer su propisi striktini u tim situacijama. Dok je djevojčica koja je umakla pažnji redara dobro prošla, to se nije desilo u slučaju dvojice navijača koji su pred sam kraj meča utrčali na teren i krenuli da bježe. Obezbjeđenje ih je brutalno oborilo na travu i iznijelo sa terena.

"Kraljevski klub" je na gostovanju Bazelu došao do pete pobjede u isto toliko mečeva i jedina su ekipa koja ima stoodstotan učinak. Strijelac jedinog pogotka bio je upravo Ronaldo, koji je tako stigao do 71. pogotka u Ligi šampiona i izjednačio se na drugom mjestu vječne liste sa legendom Reala Raulom Gonzalesom Blankom. Od utorka naveče i susreta na Kipru, najbolji strijelac elitnog takmičenja je Lionel Mesi, fudbaler Barselone, koji ima tri gola više.

Ova pobjeda bila je 15 u nizu za Real i tako su izjednačili klupski rekord. U toku ove serije Madriđani su u svim takmičenjima postigli 54, a primili samo osam golova. Karlo Anćeloti, trener Reala, pohvalio je tim i rekao da ekipa želi da nastavi rekordnu seriju pobjeda.

"Lideri smo grupe, tim je bio sjajan. Igrači zaslužuju divljenje za ono što rade", rekao je Anćeloti, koji želi da se ova generacije upiše zlatnim slovima u istoriju kluba:

"To ja fantastičan niz, ali sezona je duga i morate misliti na sljedeću utakmicu. Moramo da razmišljamo da popravimo tu seriju, a sve što možemo da uradimo da sebe upišemo u istoriju je dobra stvar. Veliki kredit mora ići igračima, imaju fantastičnu sezonu."

U drugom meču Grupe B Liverpul je u finišu meča prokockao pobjedu u Bugarskoj protiv Ludogoreca (2:2). Sve do dvije minute prije kraja meča "redsi" su imali pobjedu u džepu, ali je onda usljedio šok. Real je nakon 5. kola jedina ekipa koja je sigurna iz ove grupe, dok će posljdnje kolo odlučiti ko će biti drugi, a ko treći na tabeli, jer su sve tri ekipe i dalje u igri. Liverpul će dočekati Bazel, dok će Ludogorec ići u goste Realu i imaju najteži zadatak kada je borba za proljeće u Evropi u pitanju.

U derbiju ovog kola Arsenal je rezultatom 2:0 pobijedio Borusiju iz Dortmunda, kojoj je ovo bio prvi poraz u elitnom takmičenju ove sezone. Upravo su ove dvije ekipe izborile plasman u osminu finala i posljednje kolo će odlučiti ko će biti prvi. U drugom meču ove grupe Anderleht je rezultatom 1:0 savladao Galatasaraj, ovjerio treću poziciju i osigurao nastup u Ligi Evrope.

Nakon susteta igranih u srijedu, plasman među 16 najboljh su ovjerili ili obezbijedili Atletiko Madrid, Juventus te pomenuti trio Real, Arsenal i Borusija. Najneizvjesnija situacija je u Grupi C, u kojoj se tri ekipe bore za dva mjesta koja vode dalje, dok je Benfika jedina koja nema nikakve šanse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije