Fudbal

Vule Trivunović: Da više nikad ne ispadnemo

Vule Trivunović: Da više nikad ne ispadnemo
Vule Trivunović: Da više nikad ne ispadnemo

Vratili smo klub tamo gdje mu je mjesto i nadam se da više nikad neće ispasti jer su i ova tri puta previše, rekao je Vule Trivunović, trener FK Borac, nakon osvojene titule prvaka RS i ekspresnog povratka u BHT Premijer ligu BiH.

Ovosezonsko putovanja kroz Prvu ligu RS za Banjalučane je završeno više nego uspješno pošto pet kola prije kraja "crveno-plavi" imaju nedostižnih 18 bodova prednosti. Titula prvaka RS i zvanično je ovjerena ubjedljivom pobjedom protiv jednog od rivala Rudar Prijedora (4:1), iako je već unazad nekoliko kola jasno da u ovom prvenstvu postoji samo jedna ekipa. Iako su na dominantan način osvojili titulu, tim su ove sezone vodila čak tri trenera, i to Zoran Dragišić, Vlado Jagodić i već 17 kola tim vodi Trivunović, najmlađi trener u istoriji kluba.

"Nije mala stvar već sada obezbijediti titulu prvaka, i to s ovako velikom prednošću kao što smo to mi uradili. Zadovoljstvo mi je bilo raditi sa svim igračima koji su ove sezone nosili dres Borca", kazao je Trivunović.

NN: Koliko je bilo teško voditi ekipu kao najmlađi trener u istoriji kluba?

TRIVUNOVIĆ: Moram da kažem da nije bilo nimalo lako, posebno zato što je u svakom meču pobjeda bila imperativ. Cilj je od samog starta bio povratak u BHT Premijer ligu i mi smo odradili svoj dio posla. Želim da zahvalim Upravi kluba koja mi je kao mladom stručnjaku pružila šansu da vodim tim u ovako važnoj sezoni. Hvala sportskom direktoru Oliveru Jandriću koji me predložio i koji mi je bio podrška sve ovo vrijeme. Hvala mojim prethodnicima Dragišiću i Jagodiću, koji su napravili odličan posao s ekipom. Hvala navijačima koji su uvijek bili uz nas i naravno moram da zahvalim svim igračima koji su ove sezone igrali za Borac jer je ovo njihov uspjeh. Oni su najzaslužniji što se najveći klub u RS vratio u Premijer ligu.

NN: Već skoro sedam mjeseci ste prvi trener ekipe... Iz sadašnje perspektive da li biste ponovo prihvatili da vodite ekipu nakon odlaska Jagodića?

TRIVUNOVIĆ: Teško je to sada sa sigurnošću reći, ali kao vojnik Borca sam uvijek spreman da pomognem klubu na bilo koji način. Vjerovatno bih, pošto se nikad ničeg nisam bojao niti kao igrač, a ni sada kao trener. Znao sam šta znači kad padneš, ali sam uvijek isplivao, prije ili kasnije.

NN: U 17 utakmica u prvenstvu Vaš skor je 15 pobjeda i dva remija. Ovaj podatak sigurno još više dobija na težini kad se zna sa kakvim sve problemima se bori Borac?

TRIVUNOVIĆ: Vratili smo tim gdje mu je mjesto i to je u ovom trenutku najvažnije. Sigurno da nije bilo lako jer sam znao da klub već godinama ima prije svega problema sa finansijama. Kod nas je to uvijek prisutno i ne znam kako bismo "plivali" kada bi sve bilo na vrijeme. Ovjerom titule smo sa sebe skinuli moranje i sada više ne jurimo nikakve rekorde, ali uvijek moramo da imamo ovakav pristup igri. Borac je klub koji u svim takmičenjima mora da ide na pobjedu i sam vrh.

NN: Do kraja sezone Vam je ostalo još pet kola i finale Kupa grada Banjaluka protiv Krupe. Kako motivisati igrače i šta je novi cilj?

TRIVUNOVIĆ: Ova ekipa je ove sezone pokazala da ima karakter i sad želimo da pošteno odradimo prvenstvo do kraja. Nema više nikakvog moranja i cilj nam je da se niko od igrača ne povrijedi. Meč sa Krupom će biti odlična provjera da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe iz Premijer lige. Krupa je odlična i želimo da vidimo koliko možemo protiv ekipe koja se bori za međunarodnu scenu. Sigurno neće biti lako i veoma poštujemo protivnika.

Danas plata

Fudbaleri Borca napravili su veliki uspjeh osvajanjem titule prvaka RS, a već danas bi na račun trebalo da im bude isplaćena jedna plata. Vico Zeljković, član Upravnog odbora, kazao je da će ove sedmice početi razgovori sa Vuletom Trivunovićem o njegovom eventualnom ostanku na mjestu trenera. U isto vrijeme je istakao da će za dobijanje licence za BHT Premijer ligu BiH biti potrebno oko 150.000 KM, kao i da svi u Upravi očekuju da će biti dosta problema, ali da se sve mora riješiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije