Fudbal

Zasad bez smjene selektora

Zasad bez smjene selektora
Zasad bez smjene selektora

Izvršni komitet Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na sjednici zakazanoj u četvrtak u Sarajevu trebalo bi nadležnim komisijama da izda nalog za što skorije formiranje liste kandidata za mjesto selektora u svim omladinskim selekcijama BiH.

Do imenovanja njihovih nasljednika ili produženja njihovih mandata, svi selektori nastaviće rad kao vršioci dužnosti. To uključuje i Vladu Jagodića, stratega mlade U-21 reprezentacije, koja je u septembru neslavno završila kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Na dnevnom redu sjednice zakazane za četvrtak neće biti imenovanje selektora. Svi selektori mlađih kategorija, dakle, nastavljaju rad, ali ćemo u četvrtak dati nalog da sve instance koje treba da pripreme prijedloge za selektore to urade što prije. Rok neće biti dug i očekujem da što prije donesemo konačnu odluko po tom pitanju", rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH.

Na dnevnom redu sastanka u četvrtak naći će se, između ostalog, pripreme reprezentacije BiH za predstojeću i ujedno posljednju ovogodišnju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 16. novembra protiv Izraela, zatim analiza rada, te izvještaji Disciplinske komisije.

Tri sedmice do kvalifikacijske utakmice u Haifi stručni štab i navijače "zmajeva" može da zabrine trenutna forma reprezentativaca. Čak osmorica protekli vikend nisu igrali u svojim klubovima. Povrijedili su se Vedad Ibišević i Tino Sven Sušić, a zdravstveni bilten razlog je neigranja Mensura Mujdžae, Sejada Salihovića i Josipa Kvesića. Za svoje klubove nisu igrali ni Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić i Muhamed Bešić, dok su tek skromnu minutažu upisali Miralem Pjanić i Sanjin Prcić. Ohrabrujuće bi moglo biti da je Izet Hajrović nakon pauze ponovo zaigrao za Verder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije