Fudbal

Zec u Turskoj, Dudić u Splitu

Ermin Zec, fudbalski A reprezentativac BiH, od juče je i zvanično član turskog prvoligaša Genčlerbirligija.

Transfer mladog Bugojanca, koji je proteklih godina uspješno nosio dres hrvatskog prvoligaša Šibenika, dogovoren je još ranije. Predstavnici dva kluba prošle sedmice su razmijenili potpise i sve potrebne saglasnosti, ali je Zec četvorogodišnji ugovor potpisao tek juče. Naime, za službenu potvrdu čekalo se da Zec obavi sve ljekarske preglede, što nije imao priliku ranije učiniti zbog obaveza sa A reprezentacijom BiH u prijateljskim utakmicama sa Švedskom i Njemačkom.

"Nakon nekoliko odličnih sezona provedenih u Šibeniku, preda mnom su novi klub, nova sredina, novo prvenstvo i novi izazovi. Zaista sam sretan zbog ovog transfera i što se sve konačno završilo na moje, ali i zadovoljstvo mog, sada već bivšeg i budućeg kluba. Vjerujem da ću Genčlerbirligiju još više napredovati, te i u Turskoj nastaviti tresti mreže, kao što sam to radio u Hrvatskoj", rekao je Zec.

Mjesto Ermina Zeca u Šibeniku je popunio, takođe bh. internacionalac, Tarik Cerić, koji je prošle sezone nosio dres Rijeke. Sa Šibenikom je ugovor potpiso na dvije godine.

S druge strane Feđa Dudić je stigao juče u Split na pregovore s Hajdukom. Riječ je o 27-godišnjem napadaču Travnika koji je proteklu sezonu bio najbolji strijelac Premijer lige BiH. Na "Poljud" je stigao u pratnji Miljenka Ševelja, a menadžer mu je Mate Josipović.

Dudić već ima iskustva u HNL-u, prije deset godina nastupao je za Zagreb. "Pjesnike" je tada do titule vodio Zlatko Kranjčar, a Dudić je upisao deset nastupa i uglavnom ulazio umjesto Ivice Olića.

Dudić nije jedini napadač iz Premijerlige o kojem su razmišljali na "Poljudu", Prije desetak dana Ivica Šurjak gledao je Huana Vareu, argentinskog napadača iz Širokog Brijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije