Fudbal

Željo dočekuje Atletiko Madrid: Hrabro protiv španskog velikana

Željo dočekuje Atletiko Madrid: Hrabro protiv španskog velikana
Foto: N.N. | Željo dočekuje Atletiko Madrid: Hrabro protiv španskog velikana

​Hrabrom igrom i uz podršku domaćih navijača mladi fudbaleri sarajevskog Željezničara pokušaće danas na svojoj "Grbavici" preskočiti i treću ovosezonsku prepreku u omladinskoj UEFA Ligi prvaka.

Atraktivan protivnik, u čijem su omladinskom pogonu stasavali između ostalih Gabi, Saul, Tores..., za pulene trenera Omera Joldića biće samo motiv više da pokušaju napraviti istorijski podvig i plasiraju se u osminu finala ovog takmičenja. Završne pripreme za ovaj meč "plavi" su uspješno obavili u Makarskoj. U proteklom periodu imali su i analizu igre vršnjaka iz Španije, koje respektuju, ali se ne predaju.

"Igraju na istu taktiku kao i prvi tim Atletiko Madrida. To je agresivno, borbeno, taktički su izuzetno dobri, i tehnički takođe. Gledali smo neke njihove utakmice iz ove sezone, znamo šta nas čeka. Međutim, bez obzira na njihov kvalitet, znamo da nisu vanzemaljci. Imamo i mi znanja i važno je da u utakmicu uđemo bez straha", rekao je član juniorskog pogona "Želje" i mladi bh. reprezentativac Enio Žilić.

"Plave" nade će imati prednost domaćeg terena i zasigurno značajnu podršku navijača. Juče je na "Grbavici" vladalo veliko interesovanje za ulaznice. Štampane su ukupno 10.633 ulaznice, po cijeni od pet KM za sjevernu i istočnu tribinu, za južnu tri te zapadnu deset KM.

"Podrška navijača svakako je nešto što će nam pomoći, iako znamo, kako kaže i trener Omer Joldić, da to može biti i mač sa dvije oštrice. Ako krene kako ne treba po nas, zbog domaće publike možemo imati dodatni teret. Trudićemo se, naravno, da do toga ne dođe i da huk s tribina iskoristimo kao motiv više za dobar rezultat i dobru igru. Ostavićemo srce na terenu pa ćemo vidjeti kako će se sve završiti", dodao je Eldar Šehić, mladi fudbaler Željezničara.

Razlog više za dobru predstavu trebalo bi da im bude i najavljeni dolazak na utakmicu selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog. Podršku podmlatku kluba u kojem je počeo blistavu fudbalsku karijeru pružio je i kapiten reprezentacije i golgeter Rome Edin Džeko.

"U okviru UEFA Omladinske lige prvaka juniori Željezničara će u srijedu od 16 sati dočekati španski Atletiko Madrid. Podržimo 'Željine' nade i bh. predstavnika u Ligi prvaka", napisao je Džeko na svom zvaničnom Facebook profilu.

"Željo" je u prva dva kola ove sezone izbacio bugarski Ludogorec i hrvatskog prvaka zagrebačku Lokomotivu. Utakmica Željezničar - Atletiko Madrid počinje danas u 16 časova uz direktan prenos na Arena sportu. Glavni sudija utakmice biće Turčin Mete Kalkavan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije