Fudbal

"Željo" u Gabeli traži nove bodove spasa

"Željo" u Gabeli traži nove bodove spasa
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | "Željo" u Gabeli traži nove bodove spasa

Idemo u Gabelu da napravimo dodatni iskorak, poručio je Dino Đurbuzović, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar uoči utakmice 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe GOŠK-a.

„Plavi“ su pod Đurbuzovićevim vodstvom u prošloj utakmici savladali Široki Brijeg na „Grbavici“ i najavili „plovidbu“ prema luci spasa. Pobjeda protiv Širokobriježana ulila je neophodnu dozu samopouzdanja u tabor Željezničara, ali su i dalje svjesni da je put do opstanka u elitnom društvu još uvijek težak i zahtjevan.   

“Sigurno da je atmosfera bolja nakon Širokog Brijega. Bolja su i naša očekivanja. Sretni smo što smo pobijedili Široki Brijeg, očekivali smo tešku utakmicu, prošli smo je, nismo bili ekstra na terenu, ali došli smo do tri značajna boda. Ovo je jedan korak naprijed, ali imamo ih još mnogo. Nadamo se da ćemo i u ostalim utakmicama praviti iskorak više“, rekao je Dino Đurbuzović i dodao:

„Idemo GOŠK-u koji je dobra ekipa, nemaju poraza u četiri utakmice, ekipa koja zna da igra, imaju trenera koji zna šta hoće, ali uz dužno poštovanje svih mi gledamo samo sebe da se izvučemo iz ove situacije i da nastavimo sa boljim rezultatima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije