Fudbal

"Zmajevi" lete u SAD

"Zmajevi" lete u SAD
"Zmajevi" lete u SAD

Sa dva treninga u Hrasnici fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Sarajevu završiti prvi dio priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U proteklih deset dana "zmajevi" su, osim u trenažni proces, bili uključeni i u niz humanitarnih akcija, druženja sa navijačima, te su odigrali i test utakmicu u Gradačcu protiv mlađih kolega. Ekipa će sutra letom iz Sarajeva preko Frankfurta otputovati na turneju u Sjedinjene Američke Države. Uvertira za prvu utakmicu na Mundijalu protiv Argentine biće im test u Sent Luisu 31. maja protiv Obale Slonovače, predvođene Didijeom Drogbom, odnosno 3. juna u Čikagu protiv Meksika.

"Tokom priprema u Sarajevu dobro smo trenirali i to će se, vjerujem, vidjeti već i u prijateljskim mečevima u Americi. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, imamo kvalitetne igrače i u Brazil idemo da uživamo i napravimo dobar rezultat. Mekisko i Obala Slonovače biće nam dobra uvertira za 'gaučose'", rekao je juče Asmir Begović, čuvar mreže "zmajeva", koji je zajedno sa Emirom Spahićem, Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem bio jedan od inicijatora subotnjeg svojevrsnog zvaničnog ispraćaja ekipe.

Naime, pod pokroviteljstvom UNICEF-a, N/FS BiH, Sportskih igara mladih, Specijalne olimpijade i opštine Novi grad Sarajevo, na "Otoci" je održana manifestacija "Svi na jednom mjestu". Dječaci i djevojčice iz više bh. gradova odigrali su utakmicu protiv svojih idola. Poslana je poruku podrške ljudima pogođenim poplavama, a istaknut je transparent "'Zmajevi' i 'zmajići' za cijeli region, zajedno smo jači". Početni udarac je izvela djevojčica Ajla iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

"Sretan sam što smo na jedan ovakav način mogli usrećiti najmlađe i naravno još jednom poslati poruku podrške unesrećenima širom regiona. Uživali smo u drženju sa mališanima", kazao je Begović.

Kao i svih prethodnih dana selektor Safet Sušić ni na jučerašnjem jutarnjem treningu u Hrasnici nije imao na raspolaganju sve fudbalere. Zbog bolova zadnje lože izostao je Senad Lulić, odnosno Mensur Mujdža, koji se žalio na bol u koljenu. Iako su trenirali u Hrasnici, problema s povredama još imaju i Sead Kolašinac, Jasmin Fejzić, Tino Sven Sušić i Ermin Bičakčić.

18

dana ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu, koje će biti prvo veliko takmičenje za reprezentaciju BiH

Druženje za ugrožene

Fudbaleri su tokom vikenda imali priliku slikati se u ležernoj odjeći modne kuće "Tom Tailor", a organizovano je i druženje sa navijačima, kojima su dijelilii autograme. Druženje je imalo i humanitarni karakter, jer je svaki posjetilac donirao novčana sredstva za stanovništvo pogođeno poplavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije