Fudbal

Žrijeb grupa za Ligu Evrope: Partizan sa Interom

Žrijeb grupa za Ligu Evrope: Partizan sa Interom
Žrijeb grupa za Ligu Evrope: Partizan sa Interom

Jedini predstavnik Srbije u Ligi Evrope, beogradski Partizan, igraće u Grupi H zajedno sa Interom iz Milana, Rubinom iz Kazanja i Nefčijem iz Bakua, odlučeno je žrijebom koji je održan u Monaku.

Beograđani su do grupne faze Lige Evrope stigli pobjedom protiv Tromsa (1:0) na svom terenu. Gol odluke postigao je Ivan Ivanov u 75. minutu utakmice.

"Odigrali smo dobro i konačno smo nagrađeni pobedom. Opet smo propustili dosta prilika, ali smo imali pozitivnu energiju. Kada imamo podršku sa tribina, sve je lakše i zbog toga zahvaljujem navijačima. Odbrana je bila na mukama, ali je odradila dobar posao", rekao je Vladimir Vermezović, trener Partizina, koji je izrazio žaljenje što i Crvena zvezda nije prošla dalje:

"Šteta je što i Zvezda nije ušla u grupnu fazu kako bismo sakupili što više bodova za Srbiju. Ta faza je novo iskustvo za nas, a i Liga Evrope je od početka bila realnija opcija od Lige šampiona. Ipak, nama je prvenstvo i dalje prioritet."

Crvenu zvezdu su sekunde dijelile od plasmana u Ligu Evrope. "Crveno-bijeli" su se hrabro borili u Bordou, ali su na kraju poklekli i to udarcem sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi vremena. Strijelac za pobjedu francuskog tima od 3:2 bio je Joan Gufran.

"Nisam siguran da je bio penal. U ovoj utakmici smo videli sve - golove, visok ritam, šanse, prečke i šteta je da se ovakav meč odluči sumnjivim penalom u zaustavnom vremenu", rekao je Aleksandar Janković, trener Crvene zvezde, i dodao: "Nemam šta da zamerim igračima, ogromna borbenost i ogromna želja su bile prisutne, ali jedna greška je odlučila pobednika. Žao mi je. Dali smo sve od sebe i učinili smo sve da probamo da prođemo dalje. Sigurno ćemo iz ovoga izaći jači. "

Rezultati revanš mečeva: Dila Gori - Maritimo 0:2 (prvi meč 0:1), Dnjepar - Liberec 4:2 (2:2), APOEL - Nefči 1:3 (1:1), Hapoel - Dudelanž 4:0 (3:1), Helsinki - Atletik Bilbao 3:3 (0:6), PSV - Zeta 9:0 (5:0), Rozenborg - Legija 2:1 (1:1), Herenven - Molde 1:2 (0:2), CSKA - AIK 0:2 (1:0), Sparta - Fejenord 2:0 (2:2), Steaua - Ekranas 3:0 (2:0), Jang Bojs - Midtjiland 0:2 (3:0), Metalist - Dinamo (B) 2:1 (2:0), Genk - Lucern 2:0 (1:2), Plzen - Lokeren 1:0 (1:2), Bordo - Crvena zvezda 3:2 (0:0), Briž - Debrecin 4:1 (3:0), Marselj - Šerif 0:0 (2:1), Hanover - Slask 5:1 (5:3), Inter - Vaslui 2:2 (2:0), Levante - Madervel 1:0 (2:0), Partizan - Tromso 1:0 (2:3), Rapid - PAOK 3:0 (1:2), AZ Alkmar - Anži 0:5 (0:1), Lacio - Mura 3:1 (2:0), Njukasl - Atromitos 1:0 (1:1), Videoton - Trabzon 0:0 penalima 4:2 (0:0), Liverpul - Harts 1:1 (1:0), Sporting - Horsens 5:0 (1:1), Tvente - Bursa 4:1 produžetci (1:3).

Stojković pobjedu posvetio majci

Vladimir Stojković je nedavno doživio veliku tragediju kada je njegova majka preminula za vrijeme meča Valeta - Partizan. Ipak, golman "crno-bijelih" je poslije toga stisnuo zube i branio u nekoliko mečeva. Prolaz u grupnu fazu Lige Evrope reprezentativac Srbije posvetio je upravo nedavno preminuloj majci noseći majicu sa njenim likom i porukom: "Mama, volim te."

Sastavi grupa

Grupa A: Liverpul, Udineze, Jang Bojs, Anži.

Grupa B: Atletiko Madrid, Hapoel Tel Aviv, Viktorija Plzenj, Akademika.

Grupa C: Marselj, Fenerbahče, Borusija M, AEL Limasol.

Grupa D: Bordo, Klub Briž, Njukasl, Maritimo.

Grupa E: Štutgart, Kopenhagen, Steaua, Molde.

Grupa F: PSV Ajndhoven, Napoli, Dnjepar, AIK Stokholm.

Grupa G: Sporting, Bazel, Genk, Videoton.

Grupa H: Inter, Rubin, Partizan, Nefči. Grupa I: Lion, Atletik Bilbao, Sparta, Hapoel Šmona.

Grupa J: Totenhem, Panatinaikos, Lacio, Maribor.

Grupa K: Bajer, Metalist, Rozenborg, Rapid.

Grupa L: Tvente, Hanover, Levante, Helsingborg.

Prvo kolo igra se 20. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije