Fudbal

Zvezdaši biraju najljepši gol u aprilu

Zvezdaši biraju najljepši gol u aprilu
Foto: FK CRVENA ZVEZDA | Zvezdaši biraju najljepši gol u aprilu

Fudbaleri Crvene zvezde su postigli ukupno 17 golova tokom prethodnog mjeseca, računajući mečeve u Superligi Srbije i duele u nacionalnom kupu.

Iz tabora crveno bijelih izdvojili su pet najatraktivnijih pogodaka i dali navijačima priliku da izaberu najljepši gol u aprilu.

1. Aleksandar Katai protiv Radnika (0:2) - Izvojevala je Crvena zvezda važnu pobjedu na gostujućem terenu u Surdulici, a do trijumfa je tim vodio iskusni Magiko. Katai je pogotkom krunisao sjajnu akciju u 76. minutu susreta, kada su kombinovali In Bom Hvang i Žan Filip Kraso, a Zvezdina desetka je volej udarcem sa linije peterca zatresla mrežu.

2. Šerif Endiaje protiv Partizana (3:2) - Tačno u 90. minutu utakmice Senegalac je pokazao sposobnosti pravog napadača, s obzirom na to da je “bocnuo” golmana vječitog rivala u situaciji jedan na jedan, te uspio da poravna skor na semaforu.

3. Piter Olanjinka protiv Partizana (2:0) - Reakcija raspoloženog Pitera Olanjinke na meču polufinala Kupa Srbije je podsjetila na golove najvećih fudbalskih asova. Naime, kada su svi očekivali da će šutirati glavom, prihvatio je Nigerijac loptu na grudi i potom je veoma jakim udarcem zakucao iza leđa čuvara mreže crno-bijelih.

4. Jovan Šljivić protiv IMT (2:0) - Zvezdin vunderkind je stigao do prvog gola u Superligi na meču protiv popularnih “Traktorista” na stadionu “Rajko Mitić”. Ušao je rođeni Kruševljanin u kazneni prostor i iz vrlo teške pozicije pogodio unutrašnjim dijelom kopačke dalji ugao gola u ranoj fazi meča.

5. Aleksandar Katai protiv Partizana (3:2) - Preuzeo je odgovornost miljenik armije Zvezdnih navijača i u nadoknadi 173. vječitog derbija stavio loptu na bijelu tačku. Uspio je Katai da matira protivničkog golmana i donese crveno bijelima važan trijumf, kao i da izazove erupciju oduševljena na tribinama. To je bio Magikov sedmi gol protiv najvećeg rivala.

Glasanje na stranici FK Crvena zvezda će trajati do četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije