Fudbal

Zvezdin talent na "Otoci"

Zvezdin talent na "Otoci"
Zvezdin talent na "Otoci"

Branko Jovanović novi je igrač sarajevskog Olimpic. U tabor najmlađeg sarajevskog premijerligaša stigao je iz beogradske Crvene zvezde.

Novajlija koji je s "vukovima" potpisao dvogodišnji ugovor bio je standardan član omladinskih selekcija Srbije. Njegov talenat primijetili su i skauti evropskih klubova, pa je jedno vrijeme proveo u Sevilji i Valensiji. U timu s "Otoke" pojačeće konkurenciju u odbrani.

"Jovanović je još jedan u nizu mladih i kvalitetnih fudbalera koji su dovedeni u redove Olimpica ove zime. To je jasan pokazatelj smjera u kojem klub želi da ide u narednom periodu. Čeka nas borba za opstanak u kojoj će nam, siguran sam, značajno pomoći i Jovanović. On se već pridružio ekipi na pripremama u etno selu Stanišić kod Bijeljine i odradio prve treninge s ostalim prvotimcima", kazao je šef stručnog štaba "vukova" Edin Prljača.

Prelazni rok nije završen ni u bijeljinskom Radniku. Najprijatnije iznenađenje prvog dijela sezone dovođenjem pojačanja jasno pokazuje namjeru da i u predstojećih 12 kola želi imati bitnu ulogu u BH Telecom Premijer ligi. Novo ime u četi trenera Slavka Petrovića je Aleksandar Glišić. Doskorašnji član Tekstilca iz Dervente i najbolji strijelac jesenje polusezone Prve lige Republike Srpske potpisao je trogodišnji ugovor.

"Prije svega želim svima u klubu da zahvalim na odličnom prijemu i ukazanoj šansi. Nadam se da ću dobrim igrama i golovima da se nametnem i pomognem da se ostvare zacrtani ciljevi i da, naravno, opravdam ukazano povjerenje. Očekujem da će moj novi klub nastaviti sa dobrim igrama iz prve polusezone, koje nam garantuju borbu za izlazak u Evropu. Trudiću se da budem dio toga i dam što veći doprinos", kaže Glišić.

Prije Radnika, odnosno Tekstilca, nosio je dres Stokholma, Crvene zemlje iz Nove Vesi, te matičnog kluba Sloge iz rodnog Srpca. Nakon postignutog dogovora odmah se priključio pripremama ekipe u Crnoj Gori.

"Priprema su jako teške, pogotovo za mene jer nisam ranije bio u ovakvom sistemu. Međutim, bio sam upućen šta me čeka tako da sam se spremao i tokom pauze i zasad sve napore odlično podnosim", kazao je novi napadač Bijeljinaca.

Široki pao u finišu

Široki Brijeg je sve do same završnice imao u rukama pobjedu u provjeri protiv Rijeke, ali su domaćini ipak uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Tim sa "Pecare" je poveo u 48. minuti, kada je Dino Ćorić lijepo asistirao Zvonimiru Kožulju, koji je glavom poentirao za 1:0. Hrvatski prvoligaš je izjednačio u 85. minuti. Strijelac je bio Asmir Kajević, koji oštrim šutem s ruba kaznenog prostora provlači loptu ispod Luke Bilobrka. Samo dvije minute kasnije rezervista Mladen Bajić je sjajno proigrao Romana Bezjaka, koji šalje loptu u mrežu Širokog za konačnih 2:1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije