Izbor sportiste

Bronzani na SP u Bremenu

Bronzani na SP u Bremenu
Bronzani na SP u Bremenu

Admir Zukan rođen je 4. oktobra 1986. godine u Sarajevu. Vrhunski rezultati već duže su sastavni dio njegove karijere, a kruna je stigla ove godine na 22. svjetskom prvenstvu održanom u Bremenu.

Član Karate kluba Nokachi iz Sarajeva u kategoriji preko 84 kilograma na svjetskoj smotri u Njemačkoj okitio se bronzanom medaljom. Od ukupno šest borbi, pet je završio u svoju korist. U meču za odličje bio je bolji od predstavnika Egipta, nakon što je u polufinalu poražen od iranskog takmičara. Zukanu je ovo bilo prvo pojedinačno svjetsko odličje, dok iz prethodnih godina u svojoj kolekciji ima još po jedno ekipno srebro i bronzu.

Jedan od najtrofejnijih bh. karatista, višestruki državni šampion i ponosni kapiten reprezentacije u 2014. godini može se pohvaliti i trećim mjestom ekipno sa Mediteranskog karate prvenstva u Baru, a na istom takmičenju bio je jednako plasiran i u pojedinačnoj konkurenciji. S timom je do zlata stigao i na Balkanskom prvenstvu u Ohridu, odnosno pojedinačno do srebra. Seriju dobrih rezultata upotpunio je nastupom i na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu održanom u finskom Tampereu. Iako je i ovoga puta bio blizu pobjedničkog postolja, učešće u izuzetno jakoj konkurenciji je završio na solidnoj petoj poziciji.

Svečana manifestacija 14. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2014. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" (bivši "Holiday inn"), s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Faruk Hadžibegić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Nominovani za 2014.

Najbolji sportista

1. Admir Zukan (karate)

2. Nikola Prce (rukomet)

3. Amel Tuka (atletika)

Najbolja sportistkinja  

1. Aleksandra Samardžić (džudo)

2. Žana Novaković (alpsko skijanje)

3. Larisa Cerić (džudo)

Najbolja ekipa

1. Atletski klub Borac

2. ŽFK SFK 2000

3. Rukometna reprezentacija BiH

Najbolji trener  

1. Dragan Marković (rukomet)

2. Nebojša Matijević (atletika)

3. Branislav Crnogorac (džudo)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije