Izbor sportiste

Čubrilović na čelu OO Izbora sportista RS

Čubrilović na čelu OO Izbora sportista RS
Čubrilović na čelu OO Izbora sportista RS

Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, biće na čelu Organizacionog odbora 61. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, kojeg tradicionalno organizuje "Glas Srpske".

"S velikim zadovoljstvom prihvatio sam da budem predsjednik Organizacionog odbora ove značajne manifestacije jer ona promoviše pozitivne vrijednosti koje su veoma značajne za Banjaluku i RS. Uvjeren sam da će Organizacioni odbor uspjeti da dostojanstveno izvrši sve neophodne pripreme kako bi ova manifestacija bila uspješno organizovana i na najbolji način promovisala naše vrhunske sportiste", rekao je Čubrilović i izrazio uvjerenje da će biti nagrade pripasti onima koji su obilježili 2015. godinu.

Žiri 61. Izbora deset najboljih sportista RS ima pet članova, a predsjednik je Vladimir Batez, proslavljeni srpski odbojkaš i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije. Osim njega, tu su još bivši košarkaš Marko Šćekić, urednik sportske redakcije Radio-televizije RS Dragan Novaković, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske Milanko Mučibabić i urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Milan Zubović.

Proglašenje najboljih sportista RS biće obavljeno 17. decembra u Banskom dvoru, a osim deset najboljih biće uručene ostale nagrade i priznanja, a to su povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, tri plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i RS u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" za najboljeg sportskog novinara u 2015. Osim toga, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS proglasiće najperspektivnije sportiste, dok će RTRS izabrati najbolji sportski događaj godine u Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije