Izbor sportiste

Hadžibegić: Zadržaćemo vrhunski nivo

Hadžibegić: Zadržaćemo vrhunski nivo
Hadžibegić: Zadržaćemo vrhunski nivo

Obaveza mi je da svojim doprinosom omogućim da manifestacija zadrži vrhunski nivo stvaran godinama, rekao je danas Faruk Hadžibegić, predsjednik žirija 14. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Predsjedavajući prvom sjednicom, fudbalski velikan ozvaničio je rad na jednom od najznačajnijih sportskih projekata u našoj zemlji, koji za cilj ima promociju i afirmaciju vrhusnkih dostignuća i rezultata.

"Sa preko 50 godina života prvi put sam na jednoj ovakvoj funkciji i zaista sam sretan zbog časti koja mi je pripala. Čitav život proveo sam u sportu, sa sportistima i ljudima vezanim za sport, a sad sam dobio priliku da mogu da kažem ko je najbolji među najboljim. Sa zadovoljstvom sam prihvatio ovu ulogu i obaveza mi je da budem na nivou onoga što su moji prethodnici zajedno sa organizatorima radili u ranijim godinama", rekao je Hadžibegić.

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

"Ja sam samo dio ekipe koja je uhodana i presretan sam da postoji jedna ovakva manifestacija, koja motiviše ljude. Čestitam i zahvaljujem svima koji su pokrenuli jednu ovakvu inicijativu da se kroz sport pokušavaju zaboraviti neki drugi problemi", dodao je Hadžibegić.

U ime domaćina i organizatora, dobrodošlicu i uspjeh u radu ovogodišnje manifestacije prisutnima je poželio Belmin Karamehmedović, pomoćnik generalnog direktora za razvoj BHT-a.

"Na početku smo još jedne lijepe sportske priče. Slijedi 14. izbor sportiste BiH, manifestacije koja se svih ovih godina pokazala zaista relevantnom i respektabilnom. Drago nam je što nastavljamo istim putem, a posebno što će dodatni pečat svojim iskustvom, znanjem i autoritetom dati i Faruk Hadžibegić", istakao je Karamehmedović.

Nemjerljiv doprinos Izboru sportiste BiH od prvog dana daje i sam državni vrh. Pokrovitelj je Predsjedništvo BiH, uz podršku Ministarstva civilnih poslova, a ponosni partner manifestacije je krovna bh. institucija - Olimpijski komitet BiH.

Svečana manifestacija 14. zbora najboljeg sportiste BiH biće održana 16. decembra, u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1.

Sjednice

Druga sjednica žirija, na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama, biće održana 11. novembra u Mostaru, u hotelu "Bristol", s početkom u 12 časova. Treća sjednica je 19. novembra u Banjaluci, u zgradi "Nezavisnih novina" (13 časova), a posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije u Sarajevu, kada će biti donesene i konačne odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije