Izbor sportiste

Izbor sportiste BiH - Šabanadžović: Prepoznaćemo najbolje

Izbor sportiste BiH - Šabanadžović: Prepoznaćemo najbolje
Izbor sportiste BiH - Šabanadžović: Prepoznaćemo najbolje

SARAJEVO - Prepoznaćemo najbolje, jer na to nas obavezuju tradicija i ugled manifestacije, te naravno trud i rad naših sportista, rekao je Refik Šabanadžović, predsjednik žirija 15. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH.

Velikan ex jugoslovenskog i evropskog fudbala predsjedavanjem prvom sjednicom danas je ozvaničio rad ovogodišnjeg žirija. U "skeniranju" najboljih medu najboljima pomagaće mu i ostali članovi, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

"Meni je zadovoljstvo da sam u ovako cijenjenom društvu i da imam priliku selektirati najbolje pojedince i sportske kolektive na jednoj ovako respektabilnoj manifestaciji. Mislim da se pokazalo da su i moji prethodnici ranijih godina zajedno sa ostalim članovima žirija odradili pravi posao, uvijek su nagrade odlazile u prave ruke, pa će tako, siguran sam, biti i sada. Učinićemo sve da prepoznamo i proglasimo najboljima one koji to zaista i zaslužuju svojim rezultatima", istakao je Šabanadžović.

Domaćin konstituirajuće sjednice bila je Radio-televizija BiH. Kratak osvrt na istorijat jednog od najznačajnijih sportskih projekata u BiH, koji za cilj ima promociju i afirmaciju vrhunskih dostignuća i rezultata, napravio je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa BH radija 1 i potpredsjednik ovogodišnjeg žirija.

"Ponosni smo što ove godine slavimo jubilej. Svake godine se podsjećamo na početak priče izbora sportiste koji je bio neizvjestan i malo je onih koji su tada mogli predvidjeti i nadati se da će to trajati tako dugo. Istrajali smo, trajemo i nadam se da ćemo i ubuduće biti još bolji. Ova manifestacija izrasta u najrespektabilniju i najrelevantniju ovakve vrste. Nesebičnu pomoć imamo i od važnih isntitucija - Predsjedništva BiH, Olimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova. Ovom prilikom im se zahvaljujem, jer bez njih to ne bi bilo moguće realizovati na način koji smo to radili do sada. Prema svim procjenama, sve dosadašnje manifestacije su bile na zavidnom nivou i to nam je svakako obaveza za budućnost", istakao je Ljubović.

Tradicionalno, partner manifestacije je krovna bh. sportska isntitucija. Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rado takođe je istakao značaj manifestacije.

"Lijepo je svake godine da sumiramo rezultate. 'Nezavisne novine' i BHRT to rade sveobuhvatno, rade dobru promociju i prave dobru atmosferu. Na tome im čestitam. Mi u OK BiH otvorenog srca podržavamo ovaj projekat, jer ovo je jedini put i način kako se sportska izvrsnost u kapacitetu koji imamo na najbolji mogući način promoviše. Cijenim da će i ove godine biti izabrani najbolji", jasan je Rado.

Kao i do sada, nagrade će biti dodijeljene u kategorijama: najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fer-plej, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide. Biće uručeno i priznanje pod nazivom Nagrada publike, o čemu odlučuju čitaoci štampanog i elektronskog izdanja "Nezavisnih novina".

Prošlogodišnji laureati su džudistkinja Larisa Ceric i rukometaš Nikola Prce.

Sjednice

Svečana manifestacija 15. izbor najboljeg sportiste BiH biće održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži, uz direktan prenos na BHT 1.

Druga sjednica, na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama, biće održana 9. novembra u Mostaru u hotel "Bristol", sa početkom u 12 časova.

Treca sjednica je 19. novembra u Banjaluci u zgradi Nezavisnih novina (13 časova), a posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije na Ilidži, kada će biti donesene i konačne odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije