Izbor sportiste

Predstavljamo: Ada Avdagić, Sarajka u evropskom vrhu

Predstavljamo: Ada Avdagić, Sarajka u evropskom vrhu
Foto: N.N. | Predstavljamo: Ada Avdagić, Sarajka u evropskom vrhu

Ada Avdagić rođena je 28. decembra 2005. godine u Sarajevu.

Članica Tekvando kluba Sarajevo godinu je počela superiorno osvojivši zlatnu medalju na evropskim kvalifikacijama u Bukureštu, a onda je kvalitet potvrdila bronzom na Evropskom prvenstvu u Talinu. Na olimpijskom bodovnom turniru u Sarajevu bila je zlatna, te na istom takmičenju u Švedskoj bronzana. Prošlog je vikenda osvojila i zlatnu medalju na G1 seniorskom turniru u Sarajevu. U narednom periodu boriće se za ovjeru norme za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Bh. tekvandoistkinja je u konkurenciji za najbolju sportistkinju.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije