Izbor sportiste

Predstavljamo Branislava Crnogorca (džudo): Stvaralac pobjednika

Predstavljamo Branislava Crnogorca (džudo): Stvaralac pobjednika
Predstavljamo Branislava Crnogorca (džudo): Stvaralac pobjednika

Branislav Crnogorac rođen je 11. jula 1952. godine u Zrenjaninu. Selektor džudo reprezentacije BiH i trener Džudo kluba Bosna iz Sarajeva dugogodišnji je sportski radnik čiji takmičari ne znaju za neuspjeh.

Svojim znanjem i iskustvom već decenijama stvara vrhunske sportiste i pobjednike, što svakako nije izostalo ni u godini na izmaku. Pod "dirigentskom palicom" jednog od najtrofejnijih bh. stručnjaka u 2014. godini briljirali su, između ostalih, Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić i Harun Sadiković. Svih troje našli su se i među potencijalnim kandidatima za nagrađene u ovoj godini, Cerićeva prije svega zbog srebrne medalje sa Evropskog prvenstva u Monpelijeu, ali i dva zlata sa evropskih kupova u Sarajevu i Beogradu. Odlično je prati i njena mlađa koleginica Aleksandra Samardžić, koja je, uz stručni nadzor Crnogorca, bila srebrna na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu. Nastupila je i na čak tri Evropska prvenstva, onom u Bukureštu za takmičarke do 21 godine, Atini do 18, te u poljskom Vrotslavu za seniorke do 23 godine i svaki put na pobjedničkim postoljima stajala je sa bronzama oko vrata. Od ovogodišnjih rezultata jednog od najboljih mladih džudista današnjice Sadikovića izdvaja se bronza na Evropskom seniorskom kupu u Beogradu i srebro sa Balkanskog prvenstva u Trebinju. Kontinuitet uspješnog rada Branislava Crnogorca uobičajno prepoznaje i stručni žiri Izbora najboljih sportista, koji ga je u 2011. godini nagradio i statuom najboljeg trenera.

Svečana manifestacija 14. tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste BiH u 2014. godini, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 16. decembra, u sarajevskom hotelu "Holiday" (bivši "Holiday Inn"), s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Faruk Hadžibegić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije