Izbor sportiste

Predstavljamo: Džanan Musa, pokorio Evropu

Predstavljamo: Džanan Musa, pokorio Evropu
Foto: Tanjug/Shutterstock | Predstavljamo: Džanan Musa, pokorio Evropu

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću. Već u drugoj sezoni u Realu osvojio je titulu prvaka Evrope.

Bio je jedan od ključnih igrača "kraljevskog kluba" na putu ka evropskom tronu sa prosjekom od 14,8 poena po meču.

Izabran je i u idealnu petorku Evrolige. Takođe, drugu godinu uzastopno uvršten je u idealnu petorku španske ACB lige. Sjajan je bio i u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre prosječno ubacivši 18 poena.

Ove sezone u Evroligi Musa je na prosjeku od 11,7 poena i drugi je strijelac slavnog kluba u ovom takmičenju, dok u španskoj ACB ligi postiže 13,7 poena po utakmici i najefikasniji je igrač Reala. Španski gigant trenutno je lider u oba šampionata, u domaćem takmičenju imaju učinak od 12 pobjeda i jedan poraz, a zanimljivo je da identičan odnos pobjeda i poraza imaju i u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Starog kontinenta.

"Mnogi su sumnjali u mene i moje kvalitete nakon nekoliko neuspješnih sezona. Htio sam pokazati da sam u vrhu evropske i svjetske košarke. Prije svega sam htio sam sebi to pokazati. Kada uđem na teren, ne mislim da je iko bolji od mene", rekao je jednom prilikom Musa.

Sva dostignuća prepoznata su i od strane stručnog žirija na čijem čelu je ove godine Branislav Krunić, pa se ime reprezentativca Bosne i Hercegovine, zahvaljujući rezultatima i radu, zasluženo našlo i u konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu u 2023. godini.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije