Izbor sportiste

Predstavljamo: Ismail Barlov, sa 12 godina vizirao mjesto u Parizu

Predstavljamo: Ismail Barlov, sa 12 godina vizirao mjesto u Parizu
Foto: N.N. | Predstavljamo: Ismail Barlov, sa 12 godina vizirao mjesto u Parizu

Ismail Barlov rođen 5. septembra 2010. godine u Sarajevu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ispisao je sportsku istoriju izborivši sa svega 12 godina A norme za nastup na Paraolimpijskim igre u Parizu 2024. godine. Životne prepreke popularnog „Barlu“ nisu spriječile da bude najbolji ne samo u Bosni i Hercegovini i regionu, nego i mnogo šire, pa je ove godine isplivao i izvrsno peto, odnosno sedmo mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u održanom u Mančesteru.

Član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva pod stručnim nadzorom selektora reprezentacije i klupskog trenera Amela Kape u godini na izmaku je postao i vlasnik dvije zlatne, te jedne srebrne medalja na mitinzima Svjetske seniorske serije održanim u Limožu i Kairu.

Ismail Barlov dominantno je završio učešća na svim međunarodna takmičenja održana ove godine u našem regionu, a tačku na definitivno najuspješnije sezone u njegovoj dosadašnjoj kratkoj karijeri stavio je prošlog vikenda kada se domogao i medalja na prvom Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine održanom na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu.

Sva dostignuća prepoznata su i od strane stručnog žirija na čijem je čelu ove godine Branislav Krunić, pa se ime paraplivačkog reprezentativca Bosne i Hercegovine zahvaljujući rezultatima i radu zasluženo našlo i u konkurenciji za nagradu za sportski uzor u najrelevantnijem izboru najboljih bh. sportskih ambasadora.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije