Izbor sportiste

Predstavljamo: Lana Pudar, godina za pamćenje

Predstavljamo: Lana Pudar, godina za pamćenje
Foto: X.com | Predstavljamo: Lana Pudar, godina za pamćenje

Lana Pudar rođena je 19. januara 2006. godine u Mostaru. Iza mostarske tinejdžerke je još jedna godina iz snova.

Nedavno je osvojila bronzanu medalju na seniorskom EP u Otopeniju u disciplini 200 m delfin stilom uz evropski juniorski rekord.

"Još jedna medalja i još jedno sjajno iskustvo. Uvijek sam sretna kad predstavljam svoju državu", ističe bh. plivačica

Ovo joj je bilo ukupno deveta medalja ove godine sa velikih takmičenja. Postala je trostruka juniorska prvakinja Evrope i dvostruka svjetska juniorska šampiona. U seniorskoj konkurenciji ima još dva odličja sa Svjetskog kupa.

Takođe je isplivala dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parzu 2024. godine. Ukupno je plivala 13 finalnih trka na velikim takmičenjima.

Sva dostignuća prepoznata su i od strane stručnog žirija na čijem čelu je ove godine Branislav Krunić, pa se fantastična Lana Pudar zahvaljujući rezultatima i radu, zasluženo našla i u konkurenciji za nagradu za najbolju sportistkinju 2023. godini.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije