Izbor sportiste

Predstavljamo: RK Izviđač, bajkovita godina "skauta"

Predstavljamo: RK Izviđač, bajkovita godina "skauta"
Foto: RK Izviđač | Predstavljamo: RK Izviđač, bajkovita godina "skauta"

Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog osnovan je 1956.godine. Izrastao je u jedan od najboljih i trofejnijih sportskih kolektiva u BiH.

Protekle sezone na dominantan način su osvojili devetu šampionsku titulu. Naslov su matematički osigurali tri kola prije kraja Premijer lige, a i mnogo ranije je bilo jasno da će pehar ponovo put Ljubuškog.

Skautima je za dlaku izmakla dupla kruna nakon poraza u finalu Kupa od Vogošće. Vrhunac godine i veliko priznanje stiglo je ovoga ljeta iz EHF-a. Evropska kuća rukometa je potvrdila da će Izviđač igrati grupnu fazu EHF Evropske lige. Tako su postali prvi bh. klub koji igra grupnu fazu drugog po jačini takmičenja u Evropi. Bh. prvak je odigrao šest velikih utakmica u Evropi, obzirom da se našao u grupi smrti zajedno sa Fukse Berlinom, Šamberijem i Dinamom iz Bukurešta.

Sve u svemu bila je ovo bajkovita godina za rukometaše Izviđača koji i u novoj sezoni spadaju u red najozbiljnijih kandidata za titulu.

Sva dostignuća prepoznata su i od strane stručnog žirija na čijem čelu je ove godine Branislav Krunić, pa se Rukometni klub Izviđač zahvaljujući rezultatima i radu, zasluženo našao i u konkurenciji za nagradu za najbolju ekipu u 2023. godini.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije