Izbor sportiste

Predstavljamo: Tea Kovačević, tenisko čudo

Predstavljamo: Tea Kovačević, tenisko čudo
Foto: N.N. | Predstavljamo: Tea Kovačević, tenisko čudo

Tea Kovačević rođena je 2010. godine u Gradišci. Mlada teniska nada iz godine u godinu potvrđuje status jedne od najtalentovanijih djevojčica na svijetu u svom uzrastu u bijelom sportu.

Čudo od djeteta, kako je još zovu, jedna je od najtalentovanijih teniserki u Evropi. Višestruka je osvajačica turnira na akademijama "Rafa Nadal", "Boris Beker", "Kim Klajsters", "Muratoglu", "Paris Boul" u svojoj, ali i starijoj kategoriji 2020, 2021. i 2022. godine.

Dominaciju je nastavila osvajanjem titule državne prvakinje i prvog mjesta na rang-listama U-12, U-14 i U-16 BiH prošle godine. Tokom 2023. osvojila je tri turnira Tennis Europe U-16 kategorije i prvakinja je BiH u kategoriji U-14.

Između ostalog, Tea je ponovo osvojila jedan od najprestižnijih internacionalnih turnira na svijetu "Little Mo" na Floridi. Tea je ovaj turnir osvojila i 2019, a ove godine je u finalu za protivnicu imala neugodnu Japanku. Tea je uspjela da slomi otpor rivalke tek u devetom gemu prvog seta, koji je trajao 20 minuta. Iako je protivnica imala pet brejk lopti na 4:4, Tea je uspjela naći adekvatna rješenja i završiti taj gem u svoju korist. U nastavku meča je zaigrala svoj najbolji tenis i na krilima brutalno jakih i preciznih udaraca, više nije dozvolila protivnici nijedan gem do kraja meča.

Dakle, tenisko čudo iz Gradiške je turnir osvojila sa svega osam izgubljenih gemova, što je samo potvrda o kakvom se talentu radi.

Sva njena dostignuća prepoznao je i stručni žiri, pa se ime Tee Kovačević zasluženo našlo u konkurenciji za nagradu za najperspektivniju sportistkinju u najrelevantnijem izboru najboljih bh. sportskih ambasadora.

Svečana manifestacija tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Branislav Krunić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u Bosni i Hercegovini pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije