Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Stefanu Maksimoviću Nagrada čitalaca

Izbor najboljeg sportiste BiH: Stefanu Maksimoviću Nagrada čitalaca
Foto: N.N. | Stefan Maksimović dobitnik Nagrade čitalaca

Jedan od najperspektivnijih rukometaša ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire Stefan Maksimović je dobitnik Nagrade čitalaca koja će mu biti uručena 18. decembra u Sarajevu na svečanoj manifestaciji Izbora najboljeg sportiste BiH u 2023. godini.

Mladi rukometaš je tokom sedmodnevnog glasanja zadobio najviše simpatija posjetilaca portala www.nezavisne.com i vjernih čitalaca "Nezavisnih" ostavivši iza sebe Hamzu Turulju (karate), Lanu Pudar (plivanje), Merjemu Kišić (odbojka), Naidu Mehmedović (tekvando), Nemanju Bilbiju (fudbal), Dajanu Bošković (odbojka), Nedžada Husića (tekvando), Edina Džeku (fudbal), Džanana Musu (košarka), Adu Avdagić (tekvando), Benjamina Burića (rukomet), Lejlu Njemčević (biciklizam) i Anicu Gudelj (rukomet).

Glasanje je održano u od 29. novembra do 6. decembra a Maksimović je sakupio 33 odsto glasova. Najbliži mu je bio karatista Hamza Turulja sa 30 odsto glasova.

Stefan Maksimović je rođen 16. februara 2009. godine a Gradišci. Sa svega 14 godina postao je član seniorske ekipe RK Kozara (Kozarska Dubica), a u omladinskim kategorijama je osvojio sve što se može osvojiti.

Sa Kozarom je bio omladinski prvak BiH, prvak RS, najbolji strijelac državnih takmičenja, najbolji igrač, igrao je čak za tri kategorije svog kluba (pioniri, kadeti, juniori), a u ovoj godini postao je i reprezentativac BiH, bio je član U-14 reprezentacije. Stefan je na meti mnogih skauta u regiji i šire i predviđa mu se ogromna rukometna karijera.

Iako ima 14 godina u prvoj seniorskoj sezoni je postizao pet golova po utakmici u prosjeku što je nevjerovatna statistika za dječaka koji ima svega 14 godina. Stefanov talenat je već primjetan i na većoj rukmetnoj sceni, tako da bi Kozarska Dubica, ali i Bosna i Hercegovina uskoro mogli dobiti još jednog dragulja pod rukometnim nebom.

Ovo priznanje za koje su svi prethodni dobitnici kazali da im je jedno od najdražih će Stefanu biti uručeno na svečanoj manifestaciji Izbora najboljeg sportiste BiH kojeg tradicionalno organizuju "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH a koja je na programu 18. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije