Izbor sportiste

Ženski fudbalski klub SFK 2000: Šampionke u kopačkama

Ženski fudbalski klub SFK 2000: Šampionke u kopačkama
Ženski fudbalski klub SFK 2000: Šampionke u kopačkama

Ženski fudbalski klub SFK 2000 iz Sarajeva već godinama drži primat u Bosni i Hercegovini pa se i ove godine s pravom našao u užoj konkurenciji za najbolju ekipu u 15. tradicionalnom izboru najboljeg sportiste u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT.

Predvođene šeficom stručnog štaba i ujedno selektorkom reprezentacije BiH Samirom Hurem, igračice najuspješnijeg ženskog fudbalskog kluba već 14 puta uzastopno su prvakinje BiH. Tome su pridodale i 13 titula osvajačice Kupa BiH. Iskustva im ne nedostaje ni na međunarodnoj sceni. Tako su 13 puta bile učesnice UEFA lige prvaka, sa najvećim uspjehom prolaskom u šesnaestinu finala 2009. i 2012. godine. Ove godine u Ligi šampiona odigrale su tri utakmice te ostvarile dvije pobjede i jedan poraz.

Šampionke u kopačkama dobitnice su i brojnih priznanja, a pet puta proglašene su za najbolji ženski klub na području Kantona Sarajevo. U izboru za najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina", SFK 2000 je ušao u najuži izbor i u prošloj, 2014. godini, zajedno sa atletskim klubom Borac iz Banjaluke, rukometnom reprezentacijom BiH. SFK važi i za jedan od najuspješnijih ženskih klubova u regiji. Tako su redovne učesnice jakih međunarodnih turnira u okruženju, a jedan od tih je futsal turniru "Agram" Zagreb, gdje su u kategoriji seniorki, ali i kadetkinja bile prve. Kadetkinje ovog kluba osvojile su prvo mjesto i u Ligi Federacije BiH.

Svečana manifestacija 15. jubilarnog izbor najboljeg sportiste BiH u 2015. godini u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH biće održana 15. decembra, u Kongresnom centru hotela "Terme" na Ilidži, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Predsjednik stručnog žirija je Refik Šabanadžović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucije. Snažnu podršku pruža i Ministartsvo civilnih poslova BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije