Košarka

ABA liga: Igokea za plej-of a Krka za opstanak

ABA liga: Igokea za plej-of a Krka za opstanak
Foto: KRKA/D. PERKO | ABA liga: Igokea za plej-of a Krka za opstanak

Košarkaši Igokee m:tel u 24. kolu regionalne ABA lige dočekuju Krku i ako žele da ostanu u igru za narednu fazu ne smiju da dožive novi neuspjeh.

Ekipa Vladimira Jovanovića je u izuzetno lošoj seriji jer su poraženi u pet posljednjih duela  u regionalnom takmičenju pa su trenutno tri kola prije kraja devetoplasirani sa 34 boda.

Iako su favoriti slovenački tim ne smiju da shvate olako pogotovo jer će ekipa iz Novog Mesta uraditi sve da kraj sezone ne dočeka na posljednjoj poziciji i bude izbačena u niži rang. 

“Očekuje nas utakmica protiv ekipe Krke, koja se bori za opstanak, i koja je trenutno u nezavidnoj poziciji. Oni dolaze u Laktaše sa nekom idejom da nas pobijede na našem terenu. Mi s druge strane treniramo jako dobro u poslednjem periodu. Imali smo par nesrećnih poraza, i želimo da iz krize u kojoj se nalazimo izađemo sa pobjedom protiv Krke. Vjerujem da da ću zajedno sa svojim saigračima i stručnim štabom uspjeti da uradimo odličan posao i nadam se pobjedi u predstojećem meču", naveo je Marko Jošilo, košarkaš Igokee m:tel.

Isti omjer od 11 pobjeda i 12 poraza kao Igokea imaju i sedmoplasirani SC Derbi i osmoplasirani Split ali dobra stvar za Aleksandrovčane je što podgorički tim u posljednja tri kola za rivale ima tri najjača tima ABA lige. SC Derby ovog vikenda dočekuje Partizan pa onda ide u goste Crvenoj zvezdi da bi u posljednjom duelu grupne faze ugostio Budućnost. 

 

Ipak, "igosi" trenutno samo razmišljaju o Krki koja nema šta da izgubi.

"Poslije dužeg vremena igramo utakmicu na domaćem terenu, protiv ekipe Krke. Dobro nam je poznato da se oni bore za mjesto koje ne vodi u baraž i sigurno je utakmica značajna za obje ekipe. Mi se pripremamo najbolje što možemo, nadamo se dobroj igri i rezultatu", istakao je trener Igoke m:tel Vladimir Jovanović u najavi meča.

Krka, baš kao i Igokea m:tel, u negativnoj seriji od pet neuspjeha u nizu, ali Mornar na pretposljednjem mjestu ima samo pobjedu više, zbog čega i dalje traje nada da može izbjeći posljednju poziciju.

"Poslije utakmica u ponedjeljak i srijedu, ovo će nam biti treća utakmica u šest dana. Zaista je naporno i najveći protivnik će nam biti umor. Vjerujemo u ostanak u ligi sve dok za to postoji teoretska mogućnost, pa ćemo svoju priliku tražiti i u Laktašu", naveo je trener Krke Gašper Okorn.

Parovi 24, kola, subota od 17: Cedevita Olimpija – Mornar, od 19: Igokea – Krka, nedjelja od 17: SC Derby – Partizan, ponedjeljak od 20: Crvena zvezda – Mega. U petak su igrali Borac – Zadar i Split – Cibona. Ranije igrano: FMP – Budućnost 84:76.

 

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije