Košarka

ABA liga: Košarkaši Crvene zvezde protiv Budućnosti

ABA liga: Košarkaši Crvene zvezde protiv Budućnosti
ABA liga: Košarkaši Crvene zvezde protiv Budućnosti

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali mnogo vremena za slavlje nad Bajernom i plasman u top 16 fazu Evrolige, jer ih večeras očekuje utakmica 15. kola ABA lige sa liderom regionalnog takmičenja Budućnosti.

Zvezda je u petak u 10. kolu A grupe Evrolige savladala Bajern sa 85:76 i izborila top 16 fazu elitnog takmičenja koju će igrati u E grupi sa Fenerbahčeom, Lokomotivom Kubanj, Anadolu Efesom, Unikahom, Panatinaikosom, Darušafakom i zagrebačkom Cedevitom, s kojom se takmiči i u ABA ligi. U F grupi su Olimpijakos, CSKA, Barselona, Himki, Bamberg, Laboral Kuća, Real Madrid i Žalgiris.

"Utakmica sa Budućnosti će biti izuzetno važna za raspored na tabeli. Bajern je već zaboravljen i okrenuli smo se potpuno utakmici u Podgorici još u subotu. U Crnoj Gori smo tek prošle godine slavili i to izuzetno teško. Znamo kakva je atmosfera u 'Morači', to je pravi domaći teren. Ali, naš cilj se zna, bez obzira na ogromnu potrošnju ovo je duel za vrh tabele", rekao je Branko Lazić, kapiten Zvezde.

Tadija Dragićević, bivši igrač Zvezde, a sada Budućnosti, zna šta ga čeka:

"Zvezda igra sjajno. Od kada je Stefan Jović na poziciji pleja, igraju dosta organizovanije u napadu. Oni su već u sistemu tri-četiri godine sa Radonjićem i napravili su dobar sistem u odbrani, koja im je kvalitetna svih 40 minuta i na tome baziraju svoju igru. Dobro su popunjeni na svim pozicijama, imaju dugačku klupu, što im donosi prednost."

Navijači Partizana ponovo su doživjeli razočarenje, a u "crno-bijelom" taboru ne mogu da objasne šta se desilo u nedjelju naveče u meču 15. kola koji su izgubili od Mega Leksa rezultatom 78:85 iako su imali 18 poena prednosti. Beograđani su u 26. minutu vodili sa 55:37, ali gosti nisu odustajali i uspjeli su da dođu do preokreta serijom 31-8.

"Jako težak poraz. Imali smo dogovor da se baziramo na ono u čemu je Mega najbolja, skok u napadu i izgubljene lopte. Dobar deo utakmice smo uspevali da sprovedemo plan u delo, a posle... Teško je rečima objasniti da na 18 razlike brzo počneš da paničiš i sve što si odlično radio zapostaviš", rekao je Petar Božić, trener Partizana.

Dejan Milojević, trener Mege, istakao je da je njegov tim u drugom poluvremenu igrao kako treba, a prevodio ga je Danilo Nikolić, koji je meč završio sa 19 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije