Košarka

ABA liga: Partizan pregazio Cedevitu i pogurao Zvezdu na drugo mjesto

ABA liga: Partizan pregazio Cedevitu i pogurao Zvezdu na drugo mjesto
ABA liga: Partizan pregazio Cedevitu i pogurao Zvezdu na drugo mjesto

Košarkaši srpskog i regionalnog šampiona savladali su na gostovanju Cibonu sa 94:83, u pretposljednjem kolu ligaškog dijela Jadranske lige

Izabranici Aleksandra Džikića poigravali su se sa favorizovanim hrvatskim šampionom, koji je ovim porazom najverovatnije izgubio prednost domaćeg terena u plej-ofu - 82:61

Samo je Čedomir Vitkovac, od igrača sa ovih prostora u crno-beom dresu bio rođen kada je Partizan iz novobeogradske Hale sportova “Ranko Žeravica”, polazio u pohode ka jugoslovenskom i evropskom vrhu. Međutim, navijači su se u ponedeljak uveče, grlima i dlanovioma potrudili da u dvoranu uvuku šampionski “duh” iz 70-ih i 80-ih, koji je od prve sekunde “obuzeo” Murića i družinu.

Zaboravili su na sve probleme koje su imali ove sezone, zaboravili su pehar Kupa Radivoja Koraća koji im je nedavno iskliznuo iz ruku u finišu i košarkaškim sprintom su protrčali protiv Cedevite do petog mjesta u regionalnom šampionatu.

Uzalud su se gosti iz Zagreba trudili da se predstave kao jedan od najozbiljnijih pretendenata za regionalnu krunu, koji je pride, bar teoretski u trci za četvrtfinale Evrolige. Uzalud je njihov trener Veljko Mršić pokušavao da pronađe bolne tačke Partizana, ali jednostavno ih nije bilo.

Od “pogonskog” dueta Vilson-Cvetković koji su poput najboljih muzičara diktirali ritam, bez gotovo nijednog “falša”, do tandema Džons-Vilijams koji su košarkaški obezvrijedili evroligašku vrijednost Bilana i ostalih članova “visokog” društva Cedevite, pa je već poslije prve dvije četvrtine bilo jasno da će gosti put kuće sa porazom.

Znajući da je najvećem rivalu, Crvenoj zvezdi neophodna pobjeda za drugo mjesto, navijači Partizana, koji su u nekoliko navrata horski poslali pogrdne poruke premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, drugo poluvrijeme počeli skandiranjem svojim ljubimcima “Sad ih pustite”, misleći na Cedevitu, što je i kod sudije Javora izazvalo smijeh.

Ipak, četa Aleksandra Džikića nije posustajala. Nastavila je košarkaški da ruinira hrvatskog šampiona, čija se igra potpuno raspala polovinom treće dionice. Pokušali su gosti, poslije 60:36 da spas od rezultatskog potopa potraže u trojkama. Međutim, raspoloženi Murić i kompanija nisu se upecali na zamku. Nastavili su da čvrstim korakom gaze ka ubedljivom trijumfu.

PLEJADA ASOVA

Kratkotrajni povratak u novobeogradsku Halu sportova “Ranko Žeravica”, Partizan je iskoristio da pozove bivše asove, pa su tako tik uz aut liniju sjedili Milenko Savović, Predrag Drobnjak, Vlado Šćepanović, Aleksandar Čubrilo, Miloš Vujanić… Iz prvog reda crno-bele je bodrio i plivač Velimir Stjepanović, sa djevojkom Džesikom.

(N.N/Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije