Košarka

Bajić: Do krune dobrom odbranom

Bajić: Do krune dobrom odbranom
Bajić: Do krune dobrom odbranom

Najvažniji faktor je da tokom svih 40 minuta pružimo dobru partiju u odbrani kojom bismo došli do tranzicije i lakih poena u napadu, kako bismo zabilježili pobjedu i odbranili titulu.

Rekao je ovo Dragan Bajić, trener košarkaša Igokee, o majstorici finala Lige za prvaka BiH u kojem njegov tim u subotu u Laktašima od 20.15 dočekuje Bosnu. Ovo će biti čak osmi međusobni duel dva tima u ovoj sezoni u Ligi za prvaka i Kupu BiH, četiri puta su uspješniji bili "igosi", dok su "studenti" slavili tri puta. Nijedan tim nije izgubio na domaćem terenu u Ligi za prvaka.

"Svakako da postoji određena doza pritiska pred ovako važan meč, ali imamo prednost domaćeg parketa i držimo sve u svojim rukama. Pokazalo se tokom ove serije da je domaći teren velika prednost. Nadam se da će tako biti i u ovom meču i zato smo se toliko i borili kroz regularni dio Lige za prvaka da obezbijedimo prvu poziciju. Očekujem pozitivnu reakciju svojih igrača nakon poraza u Sarajevu u četvrtom meču. Treba da ostvarimo dobru kontrolu skoka. Očekujem da publika dođe u što većem broju jer su ovi momci igrama i zalaganjem tokom cijele sezone to u potpunosti zaslužili", rekao je šef struke Aleksandrovčana, kojima bi u slučaju pobjede ovo bila peta uzastopna titula šampiona BiH.

Bek Sarajlija Goran Ikonić Igokeu vidi kao favorita u ovom susretu, ali se nada tituli.

"Mi smo se dobro pripremali za ovaj meč, kao i za cijelu finalnu seriju. Oni jesu veliki favoriti, ali sport je nepredvidiv. Nadamo se kvalitetnoj partiji, da odigramo nešto više od 20 minuta dobre košarke u Laktašima, što je bio slučaj u prethodna dva meča. Moramo da produžimo to i uvedemo meč u neizvjesnu završnicu. Nadamo se tituli, što je sportski, u pitanju je jedan meč, i s tim ciljem idemo u utakmicu", zaključio je Ikonić.

On zbog povrede do četvrtog meča finala nije igrao, ni trenirao dva mjeseca.

"Neplanirano sam igrao na tom meču neke minute, Saši Vasiljeviću je to bio posljednji meč karijere pred domaćom publikom pa sam htio da budem tu u tim momentima. I sada imamo sitne probleme sa povredama i ne znam u kojem ćemo sastavu nastupiti", kazao je Ikonić.

U finalnoj seriji plej-ofa Prvenstva BiH za košarkašice u subotu veče od 18 časova na programu je treći meč, a do titule bi već nakon ove utakmice mogle doći članice sarajevskog Plej ofa. Izabranice Gorana Loje vode u seriji sa 2:0 protiv zeničkog Čelika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije