Košarka

Barsa blizu važnog produženja ugovora

Barsa blizu važnog produženja ugovora
Foto: Facebook/FC Barcelona Basket | Barsa blizu važnog produženja ugovora

Košarkaški klub Barselona blizu je da završi jedan od važnih poslova za narednu sezonu. Kako navodi španski Encestando, Džabari Parker nadomak je potpisivanja novog jednogodišnjeg ugovora sa katalonskim timom.

Pomenuti portal ističe da nije bilo većih komplikacija tokom pregovora. Parkeru je navodno ponuđen produžetak ugovora još sredinom februara, poslije finala Kupa Kralja - koje je Barselona izgubila - a ideja o obnovi saradnje naišla je na pozitivnu reakciju 29-godišnjeg Amerikanca.

Ipak, Parker je insistirao na ubacivanju izlazne klauzule za NBA u slučaju da dobije ponudu nekog od klubova iz najjače lige na svetu da se vrati u domovinu, što je odložilo rukovanje dviju strana. Katalonci su u međuvremenu pristali na Parkerov zahtjev, ali uz kompromisno rješenje, te bi iskusni košarkaš najkasnije do sredine jula trebalo da obavijesti Blaugranu hoće li iskoristiti klauzulu i vratiti se u SAD, prenosi Mozzart sport.

Parker je ljetos stigao u Barselonu kao riskantna opklada uprave španskog kluba, budući da od januara 2022. godine nije odigrao nijednu utakmicu, ali i zbog činjenice da mu je to bilo prvo iskustvo izvan NBA.

Početak nije bio spektakularan, ali je Džabari iz utakmice u utakmicu popravljao lični učinak i postajao sve važniji šraf u timu Rođera Grimaua. U Evroligi je u prosjeku bilježio 10,3 poena, 3,9 skokova i 9,3 indeksna poena za nešto više od 23 minuta po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije