Košarka

Barselona trojkama slomila Olimpijakos

Barselona trojkama slomila Olimpijakos
Foto: Euroleague / twitter | Barselona trojkama slomila aljkavi Olimpijakos

Košarkaši Barselone savladali su Olimpijakos pred domaćom publikom u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 77:69.

Izabranici Rožera Grimaua su na taj način izjednačili rezultat u seriji, pošto je grčki klub trijumfovao u prvoj utakmici.

Najbolji pojedinac meča bio je krilni košarkaš domaćih Džabari Parker sa 24 poena i 5 skokva. Među igračima Barselone su se istakli još centri Vili Ernangomez sa 11 poena i 4 skoka i Jan Veseli sa 10 poena i 7 skokova. Nikola Kalinić je postigao 5 poena, uz tri skoka, asistenciju i 2 ukradene lopte.

U poraženoj ekipi ubedljivo najefikasniji bio je Aleks Piters sa 20 poena i 5 skokova. Po 10 su ubacili Vilijams-Gos i Mekisik, a Vokap je imao po 7 poena i asistencija uz 3 skoka i dve ukradene lopte.

Serija se seli u Pirej, a naredni meč na programu je u utorak od 20.30.

Grčki klub je napravio brejk pobedivši u prvom meču rezultatom 77:75, iako je domaćin susret uveo u neizvjesnu završnicu iako je gubio tokom maltene čitave utakmice.

Briljiirao je reprezentativac Srbije Filip Petrušev, ali se i povrijedio. Imao je najbolji indeks u svom timu – 16.

Filip je bioupitan za večerašnji meč, baš kao i Tomas Vokap koji nije igrao na prethodnoj utakmici. Obojica su spremni i to je veliki plus za ekipu koju vodi Jorgos Barcokas. U redovima Barselone nema odsudnih.

(Sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije