Košarka

Bh. košarkaši počinju odigravanje test utakmica

Bh. košarkaši počinju odigravanje test utakmica
Bh. košarkaši počinju odigravanje test utakmica

Duško Ivanović, selektor košarkaške reprezentacije BiH, zadovoljan je prvom fazom priprema za "Eurobasket 2015" rekavši da su momci, koji su na okupu od 23. jula, sjajno podnijeli sve dosadašnje napore te da se sada svi zajedno okreću drugoj fazi i kontrolnim utakmicama.

Bh. košarkaši su danas poslijepodne otputovali u Hrvatsku, gdje će sa domaćom selekcijom odigrati test meč. Potom će produžiti u Sloveniju, gdje ih očekuje prijateljski dvomeč sa Gruzijom. Povratak je 8. avgusta.

"Čestitke kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji na fenomenalnim rezultatima. To je dokaz da BiH posjeduje ogroman talent za košarku i da tim momcima treba pomoći da se pravilno razvijaju. Što se nas tiče, obavili smo prvi dio priprema i mogu reći da sam veoma zadovoljan. Nismo imali nikakvih problema, iako smo uglavnom radili na fizičkoj spremi. Posebno me raduje to što su igrači došli prilično spremni i u dobroj formi. Motivacija na treninzima je bila sjajna. Osim na tom fizičkom dijelu, radili smo i na postavljanju nekih osnova našeg sistema igre u odbrani i u napadu i sve ide po planu", kaže Ivanović.

Uprkos izostanku ključnih igrača Mirze Teletovića i Nihada Đedovića te Jusufa Nurkića, selektor bh. tima kaže da je i dalje cilj na EP drugi krug.

"Zbog izostanaka smo priključili momke koji nisu bili planirani. To je u principu jedina izmjena, stil igre i ostale detalje nećemo previše mijenjati. I ranije sam govorio da u kompletnom sastavu ne bi postojali limiti za nas. Ovako oni postoje, ali učinićemo sve da se plasiramo u drugi krug. Mislim da su ovi momci sposobni za tako nešto", zaključio je Ivanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije