Košarka

Brejk Majamija u Bostonu, OKC vodi 2:0

Brejk Majamija u Bostonu, OKC vodi 2:0
Foto: Tanjug/AP | Brejk Majamija u Bostonu, OKC vodi 2:0

U noći između srijede i četvrtka odigrane su dvije utakmice NBA plej-ofa. Majami je pobijedio Boston u gostima 111:101 i izjednačio u seriji na 1:1. Oklahoma je na svom terenu i drugi put savladala Nju Orleans 124:92 i povela 2:0.

Majami prijeti da postane crna mačka trofejnoj franšizi iz Masačusetsa. Već dva puta u posljednje četiri sezone ’’Vrelina’’ je, kao autsajder, izbacivala Seltikse, a kako je krenula ova serija moglo bi da dođe do trećeg puta.

Ekipa sa Floride je poslije velike borbe i prevashodno zahvaljujući sjajnoj odbrani u drugom poluvremenu, u kojem je primila samo 40 poena, došla do velikog brejka. I to da podsjetimo sve bez najveće zvijezde Džimija Batlera.

U njegovom odsustvu glavne uloge uzeli su Tajler Hiro koji je bio najzapaženiji sa 24 poena i 14 asistencija, kao i Ben Adebajo sa 21 poenom i 10 skokova i Martin sa takođe 21 poenom. Naravno i Batlerov ’’brat“ Nikola Jović koji je odigrao odličnu utakmicu. Za 25 minuta zabilježio je 11 poena (4/5 iz igre, 3/4 za tri poena), devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i bananu. Na drugoj strani Braun je bio najefikasniji sa 33 poena, Tejtum je dodao 28, obojica su zabilježili po osam skokova.

Serija se sada seli u Majami, gdje su na programu dva meča. Treći se igra u noći subote na nedjelju, piše Sport klub.

Oklahoma vodi 2:0. Tanderi su i u drugom meču pobijedili Nju Orleans i to prilično ubjedljivo 124:92 i sada Pelikansi pred dva susreta na svom terenu imaju ogroman pritisak.

Kandidat za MVP Gildžes-Aleksander predvodio je pobjednički tim sa 33 poena, Holmgren je zabilježio 26 uz sedam skokova. Na drugoj strani Valančijunas je prednjačio sa 19 poena uz sedam skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije