Košarka

Crvena zvezda do cilja preko Darušafake

Crvena zvezda do cilja preko Darušafake
Crvena zvezda do cilja preko Darušafake

Košarkaši Crvene zvezde večeras će pred svojim navijačima pokušati da ispišu stranice istorije i prvi put se plasiraju u plej-of Evrolige. Novu meč loptu Beograđani će imati u susretu sa Darušafakom.

Duel 13. kola E grupe top 16 faze elitnog takmičenja u "Kombank areni" počinje u 20 časova. Iako je statistika je na strani Zvezde, koja je kod kuće ove sezone pobijedila u devet od 11 utakmica, trener Dejan Radonjić, kaže da ne smije meču da se priđe u slavljeničkoj atmosferi.

"Nema unaprijed slavlja, nema nikakve proslave u 20 sati, već ako je bude u 22. Za pobjedu je potrebno 40 minuta naše izvanredne igre, čak i preko naših mogućnosti", rekao je Radonjić na konferenciji za medije, a prenio Tanjug.

On je odbacio ulogu apsolutnog favorita u utakmici sa turskim klubom, koji je ranije izgubio šanse za prolaz među osam najboljih.

"Nijedan tim u utakmici sa Darušafakom ne može da bude izraziti favorit. Ulažu velika sredstva, imaju igrače sa visokim rejtingom i njihovi rezultati nisu slučajni. Svjesni smo da u top 16 fazi ne može unaprijed da se dobije utakmica. Potrebna nam je koncentracija 40 minuta, kako van, tako i na terenu. Treba mnogo toga uraditi kako bismo pobijedili, ali možemo mi to", rekao je Radonjić, koji očekuje da Kvinsi Miler, Majk Cirbes, Vladimir Štimac... dobiju veliku podršku sa tribina

Zvezda je ove sezone odigrala mnogo važnih utakmica, trener Radonjić je rekao da je ovo "55. put za tim biti ili ne biti", ali da su igrali i važnije utakmice od ove.

"Sa Cedevitom (polufinale ABA lige) je bilo najvažnije, jer smo igrali i za plasman u Evroligu. Drago mi je što smo dobrom igrom došli u poziciju da pričamo o top osam, a o ostalom o tom-potom, još ništa nismo uradili", rekao je Radonjić.

Ovo je jedna od "najluđih" trka za završnicu Evrolige. Osim Zvezde, dva kola prije kraja, još osam klubova se bori za preostalih pet mjesta u plej-ofu. Plasman među osam najboljih ranije su izborili Fenerbahče, Lokomotiva (oba iz E grupe) i CSKA (F grupa). U E grupi šansu za prolaz dalje imaju Panatinaikos (skor 8-4), Zvezda (7-5) i Anadolu Efes (6-6), a iz F grupe Laboral Kuća (8-4), te Olimpijakos, Himki, Barselona, Real Madrid i Bamberg, koji imaju po šest trijumfa i šest poraza.

Grupa E

Danas: Lokomotiva - Unikaha (18 časova), Crvena zvezda - Darušafaka (20), sutra: Fenerbahče - Anadolu Efes (19.30), Panatinaikos - Cedevita (20.45).

Grupa F

Danas: Himki - Olimpijakos (19.45), Barselona - Bambarg (20.45), sutra: CSKA - Žalgiris (19), Laboral Kuća - Real Madrid (20.30).

Zagrijavanje u pozorištu

Aleksandar Radojičić, koji glumi u predstavi "Pazi šta želiš", objavio je fotografiju sa košarkašima Crvene zvezde, koji su gledali predstavu.

"Sinoć su nas sa 'tribina' bodrili šampioni KK Crvena zvezda, a mi ćemo njih u četvrtak", napisao je Radojičić pored slike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije