Košarka

Crvena zvezda dočekuje Megu: Meč za prvo mjesto

Crvena zvezda dočekuje Megu: Meč za prvo mjesto
Foto: KK CRVENA ZVEZDA | Crvena zvezda dočekuje Megu: Meč za prvo mjesto

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u ponedeljak ekipu Mege u posljednjoj utakmici 24. kola regionalne ABA lige.

Meč se igra u Beogradskoj Areni od 20 časova, a crveno bijelima može i matematički donijeti prvo mjesto i prednost domaćeg terena pred plej of.

Crveno bijele ne očekuje lak posao protiv vrlo talentovane ekipe koja ih je namučila u prvom dijelu sezone u hali sportova na Novom Beogradu (98:88).

Crvena zvezda u ovaj meč ulazi u dobrom raspoloženju i pored brojnih povreda i odsustava igrača, jer je pobijeđena ekipa Virtusa u Evroligi, a prije toga i Cibona u Zagrebu u ABA ligi u utakmici koja je prošle sezone koštala crveno bijele prvog mjesta na tabeli.

„Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovaog tima koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima“, rekao je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos.

Važnost meča naglasio je Dalibor Ilić.

„Pred nama je jako važna utakmica koja nam u slučaju povoljnog ishoda daje prednost domaćeg terena u doigravanju. Medjutim, put do pobede neće biti lak, znamo dobro tim Mege, igraju dobro, imaju mnogo talenta i želje za dokazivanjem, imaju kvalitet,  moraćemo da odigramo čvrsto, pametno, i da se držimo dogovora iz svlačionice. U dobrom smo ritmu i pored svih problema sa povredama, i želimo da nastavimo sa pobedama. Pozivam naše navijače da dođu, pruže nam podršku i pomognu da dođemo do važne pobede“ rekao je Ilić.

Ovo će biti 25. meč ove dvije ekipe u regionalnom takmičenju uz 24 pobjede crveno bijelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije