Košarka

Dalas dobio u finišu, Reptorsima rekord

Dalas dobio u finišu, Reptorsima rekord
Dalas dobio u finišu, Reptorsima rekord

Pobjeda Dalasa u finišu meča sa Njujorkom i sigurni trijumfi Toronta i Milvokija obilježili su prve mečeve u NBA ligi.

Mevsi su rezultatom 91:89 trijumfovali protiv Niksa, Reptorsi su sa 105:97 nadigrali Atlanta Hokse, dok je Milvoki lako izašao na kraj sa Finiksom – 105:94.

U noći između srijede i četvrtka na parketu su bila sva trojica srpskih igrača, a sjajne partije pružili su Nikola Jokić i Nemanja Bjelica.

U neizvjesnoj završnici meča u Dalasu domaći Meveriksi su slavili pogocima u poslednjem minutu – prvo je Barea položio za 90:89, da bi Felton pogodio jedno od dva slobodna bacanja i osigurao trijumf.

Barea je bio sjajan sa 26 poena, 7 asistencija i 5 skokova, pratio ga je Vesli Metjus sa 16, dok su po 11 dodali Novicki i spomenuti Felton.

U redovima Niksa blistao je Karmelo Entoni sa 31 poenom (11-22 iz igre) i 7 skokova, ali nije imao podršku saigrača – jedini ‘dvocifreni’ kod gostiju bio je još Derik Vilijams sa 15 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Toronto je nastavio da prati Klivlend na Istoku sigurnom pobjedom nad Atlantom u kojoj se istakao Demar Derozan sa 26 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je Kajl Lauri zabeležio dabl-dabl (17 poena i 11 asistencija), a slično je mogao da ostvari i Valančunas kojem je falila jedna uhvaćena lopta (19 poena i 9 skokova). Ovo je bio jubilarni 50. trijumf Reptorsa ove sezone čime je postavljen novi rekord franšize.

S druge strane, Džef Tig bio je najefikasniji sa 18 poena, tri manje imao je Tim Hardavej Džunior, dok je 13 ubacio Šreder.

Milvoki je lagano izašao na kraj sa Finiksom, odličan je bio Kris Midlton sa 26 poena i 7 skokova, dok je Parker dodao 21 poen. Monro je meč završio sa 14, a po 10 su postigli Andetokumpo, Henson i Enis.

U pretposljednjem timu na tabeli Zapada veoma raspoložen bio je Len sa 17 poena, 15 uhvaćenih lopti i 5 asistencija, a dabl-dabl je ubacio i Taker (20 poena, 10 skokova i 7 asistencija).

Sparsi nadmašili 20-godišnji rekord Bulsa

San Antonio Sparsi su protekle noći ostvarili 38. pobjedu zaredom od početka sezone i postavili novi rekord NBA lige.
Sparsi su sa 1002:92 slavili protiv Nju Orleans Pelikansa i upisali 62. pobjedu ove sezone, što je ujedno rekord franšize.

Izabranici Grega Popoviča su u duelu sa Pelikansima nadmašili rekord koji su u sezoni 1995/96 postavili Čikago Bulsi na putu do titule. Bulsi su te sezone ostvarili ukupno 72 trijumfa.

„Rekord nam ne znači ništa. Apsolutno ništa. Možda dobijemo šolju kafe, možda“, rekao je Popovič.

Mišljenje trenera dele i košarkaši Sparsa.

„Meni rekord ništa ne znači. Titula je ta koja je važna“, naglasio je Toni Parker.

Aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi su od početka sezone upisali 36 pobjeda zaredom na svom terenu i imaće šansu da ili izjednače taj rekord ili ga nadmaše narednih dana. Pošto se Voriorsi i Sparsi sastaju dva puta u naredne dvije nedelje, po jednom u Ouklendu i San Antoniju, barem jednom od tih nizova bi mogao da dođe kraj.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije