Košarka

Đedović u Rimu

Đedović u Rimu
Đedović u Rimu

Nihad Đedović, košarkaški reprezentativac BiH, naredne dvije sezone provešće u Virtusu iz Rima (bivša Lotomatika).

Đedović je u redove rimskog kluba stigao na insistiranje sportskog direktora Bogdana Tanjevića, koji je još selektor Turske.

Đedović je u utorak prošao neophodne ljekarske preglede, a potom i potpisao dvogodišnji ugovor s Virtusom. U tom periodu u Rimu bh. košarkaš igraće kao posuđen igrač španske Barselone, aktuelnog šampiona Evrope. Njegov novi klub u nadolazećoj sezoni nastupaće u Evroligi u Grupi B, sa Brose basketom (Njemačka), Olimpijakosom (Grčka), Real Madridom i Unikahom (oba Španija), te kvalifikantom.

"Zaista sam presretan što sam postao igrač Virtusa. Posebno sam počašćen što je Bogdan Tanjević insistirao da me dovedu i što ću imati priliku da radim s njim. Iako nije trener, nego sportski direktor, nadam se da ću imati priliku da nešto naučim od njega. Smatram da je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri, te da ću opravdati ukazano povjerenje", rekao je Đedović.

Osim Tanjevića, u Virtusu kao pomoćni trener radi i Draško Prodanović, nekadašnji selektor BiH i trener Bosne ASA BHT. Mateo Bonicoli, šef struke Virtusa, nije krio zadovoljstvo nakon Đedovićevog potpisa.

"To je momak koji ima svega 20 godina, ali već ima stečeno profesionalno iskustvo. Nosi dres reprezentacije BiH i odigrao je dobre kvalifikacije. Svestran je košarkaš koji može igrati tri uloge, uz to odličan je šuter i vrlo dobro igra u odbrani", rekao je Bonicoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije