Košarka

Đorđević: Može bolje

Đorđević: Može bolje
Đorđević: Može bolje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je poslije kontrolnog meča sa B selekcijom da njegovi izabranici još nisu tim, ali da im je to cilj.

Najbolji srpski košarkaši savladali su u Nišu, pred više od 4.000 gledalaca, B selekciju Srbije sa 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12) u prvoj kontrolnoj utakmici poslije bazičnih priprema na Kopaoniku.

"Kao prvo, želim da istaknem da se vidi rad B selekcije, da je ekipa uigrana, ima i volju i želju i da su tim, čemu mi težimo. Mi još nismo tim, međutim to nam je cilj. Što se tiče same utakmice, ovo je za nas bio jedan trening bez mnogo taktičkih zadataka, individualnih i odbrambenih, pre svega. Možemo mnogo bolje i to će nam biti cilj", izjavio je Đorđević.

On je dodao da je meč poslužio da vidi i isproba pojedine igrače za budućnost i predstojeće takmičenje.

"Sledi period odluka, imamo neke probleme sa povredama, što je normalno. Kada se priključi kapiten Nenad Krstić dobićemo još veći kvalitet i sve će ići uzlaznom putanjom. Što se toga tiče optimista sam", zaključio je Đorđević.

Najefikasniji na utakmici u Nišu bili su Miloš Teodosić sa 11, Nemanja Bjelica sa devet i Stefan Jović s osam poena, dok se u B selekciji istakao Nikola Pešaković sa 19.

Naredni meč reprezentativci Srbije igraju u nedjelju u Trstu protiv Bosne i Hercegovine. Na turniru učestvuju i selekcije Kanade i Italije.

Srpski košarkaši pripremaju se za učešće na Svjetskom prvenstvu od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije