Košarka

Đorđević: Želimo u finale

Đorđević: Želimo u finale
Đorđević: Želimo u finale

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je širi spisak od 24 igrača za šampionat Evrope.

Od svih igrača koji su prošle godine osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Španiji na spisku nema Raška Katića i Nenada Krstića, koji se povukao iz reprezentacije. Krstića će na mjestu kapitena zamijeniti Miloš Teodosić, a uočljivo je da se u reprezentaciju vraćaju Zoran Erceg i Milan Mačvan, dok nema Vladimira Lučića. Najviše igrača sa spiska igra za Crvenu zvezdu - petorica, iz Partizana su poziv dobila trojica, koliko iz Mega Leksa. Od ostalih srpskih klubova, Đorđević je jedino odlučio da ukaže priliku Đorđu Majstoroviću iz Metalca, što može da se okarakteriše kao iznenađenje.

"Nemamo prava da bežimo od toga da je cilj osvajanje medalje, biće teško, ali od mog dolaska cilj je plasman u Rio, što znači da želim da predvodim ekipu do finala. Nema više skrivanja", izjavio je Đorđević.

On je istakao da je njegova želja da reprezentacija Srbije igra kao novi prvak Evrope Real Madrid:

"Real igra najbolju košarku u Evropi, u jakom ritmu i mislim da bismo i mi mogli slično, posebno što imamo igrače za takav stil."

Kada je u pitanju spisak igrača, Đorđević je objasnio poziv Ercegu i Raduljici i izostanak Lučića:

"Erceg u kontinuitetu igra odlično već nekoliko sezona, želeo je i prošle godine da igra, ali imao je problem sa Ahilovom tetivom. Izjasnio se da je spreman da pomogne i može da bude interesantan u određenim taktičkim zamislima. Raduljica je imao peh pošto je u NBA imao dva kratkoročna ugovora, što donosi određenu dozu stresa, mirovao je, ali u sličnoj situaciji bio je i prošle godine i zna se koliko je bio važan na SP. Verujem da će se vratiti u takmičarsku formu. Sa druge strane, žao mi je zbog Lučića, koji dugo vuče povredu leđa", naveo je Đorđević.

Pripreme počinju 15. jula, a kako je Đorđević najavio, tada će spisak skratiti na 18 igrača. Šampionat se održava u Hrvatskoj, Njemačkoj, Letoniji i Francuskoj, gdje je i završnica, u Lilu. Srbija će igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Turske, Njemačke, Italije i Islanda. Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra.

Pozvani su: Bekovi: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Stefan Marković, Vasilije Mićić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević. Krilni igrači: Rade Zagorac, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Marko Kešelj, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Luka Mitrović, Zoran Erceg, Stefan Birčević, Milan Mačvan. Centri: Đorđe Majstorović, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije