Košarka

Džejms Harden nezaustavljiv

Džejms Harden nezaustavljiv
Džejms Harden nezaustavljiv

Čikago je postao treći tim sa Istoka koji je potvrdio mjesto u plej-ofu NBA lige, a veče u najjačoj košarkaškoj ligi obilježio je i Džejms Harden sa 44 poena.

Harden je u noći između ponedjeljka i utorka predvodio Hjuston do pobjede nad Indijanom od 110:100, a osmi put ove sezone upisao je najmanje 40 poena na meču. Četiri dana ranije zabilježio je rekord karijere sa 50 poena, a ove sezone mu je prosjek 27,2 poena.

"To je samo pitanje snalaženja, prolaženja, pravljenja akcija, tako da radim ono što radim svake noći. Dok god sam agresivan i napadački nastrojen, dešavaće se dobre stvari", rekao je Harden.

Imao je još sedam asistencija, četiri skoka, te po dvije ukradene lopte i blokade.

"Bio je sjajan. On je paklen igrač. Ne igramo dobro ako Džejms nije na MVP nivou. Svake godine kažem, samo dva-tri igrača igraju na izuzetnom nivou, a on je sada jedan od njih", rekao je Kevin Mekhejl, trener Hjuston Rokitsa.

Čikago je savladao Šarlot 98:86, a za 43. ovosezonsku pobjedu (ima i 29 poraza) najzaslužniji su bili Nikola Mirotić sa 28 poena i Pau Gasol sa 27 poena i 12 skokova. U poraženom Šarlotu bolji od ostalih bio je Kemba Voker sa 29 poena.

Rezultati: Indijana - Hjuston 100:110, Bruklin - Boston 91:110, Njujork - Memfis 82:103, Čikago - Šarlot 98:86, Juta - Minesota 104:106 (produžetak), Golden Stejt - Vašington 107:76.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije