Košarka

Dženkins: Pravi šampioni znaju kako da reaguju

Dženkins: Pravi šampioni znaju kako da reaguju
Dženkins: Pravi šampioni znaju kako da reaguju

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je danas da je presrećan, jer je njegov tim uspio da osvoji ABA ligu i klubu sa Malog Kalemegdana donese prvu titulu regionalnog takmičenja.

Dženkins je praktično "eksplodirao" u plej-ofu ABA lige. Bio je briljantan u polufinalu protiv Partizana i u finalu protiv Cedevite.

"Ne mogu da pronađem prave riječi. Dio sam velikog tima. Došli smo ovdje sa dosta stvari protiv nas, sa negativnom tradicijom, sa pobjedom Cedevite u trećoj utakmici... Igrali smo protiv sjajnog tima koji je odlično vođen. Ovo je zaista nešto veliko. Kažu da pravi šampioni znaju kako da reaguju kada su oboreni na zemlju. Mi smo bili u takvoj situaciji poslije treće utakmice. Međutim, naš fenomenalni stručni štab nam je stavio do znanja da možemo da pobijedimo. Trener nas je motivisao, mi smo ustali i prihvatili izazov", rekao je Dženkins za sajt ABA lige.

On je posebno zahvalo centru Majku Cirbesu, koji je uprskos povredi preuzeo veliki rizik kako bi pomogao timu u ključnoj utakmici.

"Majk je bio sjajan u četvrtoj utakmici. On je bio MVP tog meča. Njegovo koljeno je bilo povrijeđeno, ali nam je dan prije utakmice rekao da će uraditi sve što može samo da igra, bez obzira na bol. I ne samo što je igrao, nego je i bio fantastičan. Jako sam srećan zbog cijele ove sezone", rekao je 26-godišnji Amerikanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije