Košarka

Evo šta jede Jokić kada mu se ''otvori apetit'' (VIDEO)

Evo šta jede Jokić kada mu se ''otvori apetit'' (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Evo šta jede Jokić kada mu se ''otvori apetit'' (VIDEO)

Nikola Jokić nikada nije krio da uživa u hrani, posebno onoj nezdravoj, a čuvene su anegdote njegovog bivšeg trenera Dejana Milojevića o tome koliko je bureka znao da pojede, pa da zalije koka-kolom. Čak je i plakao jer je kao mali bio gojazan. Dolaskom u NBA ligu morao je da promijeni navike i da se pridržava dijeta, da sluša savjete nutricionista, međutim postoje trenuci kada mu se "stari apetit ponovo otvori" i to je obično na hotelskom doručku.

U okviru jedne reklame čiji je bio glavni akter, Jokić je pričao svoja iskustva o odlasku u luksuzne hotele gdje posebno cijeni hranu. Upitan je šta obavezno pojede za doručak, a potom je počeo da nabraja i nije mogao da se zaustavi, shvativši na kraju da je možda malo i pretjerao, prenosi Mondo.

"Uh... Kajgana od pet jaja, uz to slanina, šunka i spanać. Ne smije da bude tečno, ne smije da bude previše suvo. Mora da bude savršeno. Onda, ovsena kaša - orasi, bademi, borovnice i med. Onda šejk u koji idu banana, šumsko voće i malo soka od jabuke. Bogami, to je oko 5.000 kalorija u tom doručku", nasmijao se Nikola Jokić koji je rekao da u hotelu najviše cijeni dobru hranu, ali i dobar pogled.

Inače, Jokić je jedan od najspremnijih igrača u čitavoj NBA ligi čemu svjedoči i mali broj propuštenih utakmica svake sezone. Iako su mu često zamjerali da "nije atletski tip" jer ima 129 kilograma, međutim igrači koji igraju protiv njega vrlo dobro znaju da je jedan od najjačih igrača na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije