Košarka

Finalna serija plej-ofa BiH za košarkaše: Široki pred titulom

Finalna serija plej-ofa BiH za košarkaše: Široki pred titulom
Finalna serija plej-ofa BiH za košarkaše: Široki pred titulom

Košarkaši Široki WWina trijumfom u trećem susretu finalne serije plej-ofa BiH protiv Igokee sa 97:89 poveli su sa 2:1 i stigli na korak od odbrane naslova šampiona naše zemlje. Ogled u "Pecari", koji je odigran u nedjelju, ponudio je sjajnu košarku, a nakon dosta uzbuđenja, na kraju je, ipak, slavio domaćin.

Prvih desetak minuta utakmice nešto bolji je bio Široki, koji je prvi period okončao sa šest poena prednosti (28:22). Međutim, Igokea je potom zaigrala mnogo bolje i ponovo se rezultatski približila. Na odmor se odlazi sa prednošću Širokobriježana 47:45.

Na otvaranju drugog poluvremena "Igosi" prelaze u vodstvo, koje nije prelazilo dva poena razlike. Nisu se gosti uspjeli rezultatski odlijepiti, pa je Široki na isteku 30. minuta ponovo imao plus dva (71:69). Pobjednik je riješen pet minuta prije kraja. Široki je serijom trojki, u kojoj je Željko Šakić pogodio dvije, a Fran Pilepić jednu, otišao na plus deset i utakmicu mirno priveo kraju.

S obzirom na to da je treća utakmica u serijama koje se igraju na tri pobjede jako važna, Ivan Velić, trener Širokog, nije krio zadovoljstvo.

"Dobili smo utakmicu i to je najvažnije. Kada je tako, naravno da sam zadovoljan. Poveli smo sa 2:1 u seriji i sada se idemo pripremati za četvrtu utakmicu, koja bi nam mogla donijeti odbranu naslova. I ranije sam govorio da će za nas ovo biti najteži put do titule. Znam kakve su ekipe bile u Ligi 6 i kakav tim ima Igokea. Pred treću utakmicu bili smo pod velikim pritiskom, ali su ovi momci opet izdržali i uspjeli dobiti jako važan susret", rekao je Velić.

Igokea je, za razliku od prvog ogleda u Širokom, ovoga puta pokazala zube rivalu i dugo bila u igri. Ipak, na kraju je morala čestitati protivniku.

"Pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi sa Širokim na njihovom terenu. Dali smo sve od sebe, ali na kraju se ipak nismo radovali. Čestitao bih Širokom na zasluženoj pobjedi. Četvrta utakmica igra se na našem parketu i daćemo naš maksimum kako bismo došli do trijumfa i osigurali majstoricu. Nema više nikakvih tajni između nas, potpuno smo otvorili karte. Oba tima su pokazala da igraju odličnu košarku i mislim da će nijanse odlučivati", kazao je Milan Dozet, kapiten Igokee.

Naredni susret finalne serije plej-ofa igraće se 23. maja u Laktašima, a eventualna majstorica 26. ili 27. maja u Širokom Brijegu.

 

Široki WWin         97

28:22, 19:23, 24:24, 26:20

Igokea                   89

 

Dvorana "Pecara" u Širokom Brijegu. Gledalaca 3.000.

ŠIROKI WWIN: Vladović 16, Planinić 12, Ramljak 21, Pilepić 12, Naletilić 3, Bilinovac, Peršić 4, Butorac, Novak, Šakić 22, Barać 5, Kolins 2. Trener: Ivan Velić.

IGOKEA: Miletić 2, Dozet 1, Adamović 9, Đurica, Komatina 9, Josipović, Radukić 7, Šulović 23, Aleksić, Bocka 2, Brkić 16, Joksimović 20. Trener: Dragan Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije