Košarka

Golden Stejt promijenio NBA istoriju (VIDEO)

Golden Stejt promijenio NBA istoriju (VIDEO)
Golden Stejt promijenio NBA istoriju (VIDEO)

Šest mečeva NBA lige odigrano je u večeri između utorka i srijede, ali će se jedan posebno pamtiti. Od srpskih košarkaša na parketu je bio samo Nikola Jokić i ostvario je sjajan učinak.

Golden Stejt je promijenio je istoriju NBA lige! Ratnici su pregazili Los Anđeles Lejkerse i slavili sa 111:77, što je njihova 16 uzastopna pobjeda od starta sezone, po čemu su postali najbolji svih vremena.

Nadmašen je rekord kada je u pitanju najbolji start sezone od 15:0, koji su u sezoni 1948/49 imali Vašington Kapitolsi i 1993/94 Hjuston Rokitsi.

Ponovo je u redovima aktuelnog šampiona najbolji bio Stef Kari, koji je imao za njega nešto skromniji učinak, ali je postigao 24 poena, a imao je i 9 asistencija. Pratio ga je Dremond Grin sa 18, a dvocifreni su bili još Barbosa sa 13 i Tomspon sa 11 poena.

Denver Nikole Jokića je zabilježio poraz od drugog tima iz Los Anđelesa. Klipersi su slavili sa 111:94, a srspki košarkaš je ostvario sjajan učinak od 16 poena i šest uhvaćenih lopti. Ipak, ekipa iz Los Anđelesa je imala više raspoloženih igrača i na kraju je došla do pobjede.

Ono što treba posebno istaći jeste da je Jokić ostvario fantastičan učinak u duelu sa jednim od najdominantnijih centara NBA lige – De Džordanom, koji je bio i najbolji defanzivac lige

Rezultati:

Vašington – Indijana 106:123

Atlanta – Boston 121:97

Memfis – Dalas 110:96

Denver – Los Anđeles Klipers 94:111

Portlant – Čigago 88:93

Golden Stejt – Los Anđeles Lejkers 111:77

(NN/Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije