Košarka

Hiljade navijača dočekalo "orlove"

Hiljade navijača dočekalo "orlove"
Hiljade navijača dočekalo "orlove"

BEOGRAD - Hiljade navijača okupilo se večeras ispred Skupštine Beograda na svečanom dočeku za košarkaše reprezentacije Srbije, koji su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Navijači su ispred Skupštine Beograda dočekali i žensku reprezentaciju u streljaštvu, te rvača Davora Štefaneka, osvajača zlata na Svjetskom prvenstvu u rvanju.

Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović okitile su se ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi, takođe u Španiji, dok je Štefanek u Uzbekistanu postao svjetski šampion u kategoriji do 66 kilograma.

Poslije izvođenja himne "Bože, pravde" sa terase Starog dvora oduševljenu masu prvi je pozdravio rvač Štefanek.

"Čestitam strelcima i košarkašima na sjajnim rezultatima. Drago mi je što sam prvi rvač u istoriji koji je dočaken na ovom balkonu. Nadam se da ćemo moći još da se vidimo na ovom mestu. Živela Srbija", rekao je Štefanek.

Strijelac Jasna Šekarić uzbuđeno je čestitala svim sportistima na osvojenim medaljama, istakavši da će sigurno nastojati da ih osvoje i u budućnosti.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pozdravio je okupljene navijače i zahvalio im na podršci, javili su beogradski mediji.

"Hvala vam, ovo je sportsko srce Srbije. Balkon je `izmišljen` 1995. godine. Tu su tada bile moje kolege i ja, a sada su ovi momci. Došli smo da vam se zahvalimo jer ste nam dali snagu da odradimo ono zbog čega smo počeli da radimo pre dva meseca da bismo se vratili sa ovom medaljom", rekao je Đorđević.

Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić rekao je večeras da je sjajan osjećaj biti na balkonu Skupštine Beograda i sa sunarodnicima proslaviti osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu.

"Neverovatan je osećaj izaći na balkon i biti dočekan od svog naroda. Saigrači i ja nismo mogli ni da zamislimo kako to izgleda, a posebno mi je drago što smo usrećili ljude u Srbiji. Iskreno, nisam očekivao srebrnu medalju, a jedini je u to verovao selektor Ðorđević. Verovali smo da možemo do četvrtfinala, a ostalo je bila premija", rekao je Teodosić u Skupštini grada nakon dočeka.

On je istakao da je državni tim napravio sjajan uspjeh za srpsku košarku na Mundobasketu u Španiji.

"Pokazali smo da smo zemlja košarke i verujem da ćemo imati još više uspeha. Cilj su Olimpijske igre u Riju 2016. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo", naveo je Teodosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije