Košarka

Humani test za EP

Humani test za EP
Humani test za EP

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18. do 20. jula biće domaćin humanitarnog turnira na kojem će još nastupiti Italija, Crna Gora i Bjelorusija. Biće to odlična prilika da selektor Duško Ivanović vidi šta je urađeno u proteklih petnaestak dana, koliko su bh. košarkaši na pripremama za kvalifikacije za "Eurobasket 2015".

Iako bh. tim od samog starta priprema prate brojni problemi sa odazivom igrača, što povrijeđenih, što umornih, selektor Ivanović je zadovoljan do sada urađenim. Naravno, svjestan je da će izostanci Nihada Đedovića, Filipa Adamovića, vjerovatno Miroslava Todića i Dalibora Peršića, biti hendikep, ali pokušava pronaći rješenja. Trenutno je u punom treningu 13 košarkaša i svi će dobiti priliku na turniru koji će se igrati u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić". Izostaće samo Marko Šutalo, koji je zbog privatnih obaveza nakratko napustio pripreme bh. tima.

"Imamo odlične uslove za rad  i jako sam zadovoljan zalaganjem svih igrača. Poremetile su nas povrede nekih igrača, ali pokušaćemo pronaći prava rješenja do starta kvalifikacija i uvjeren sam da ćemo uspjeti otići na Evropko prvenstvo. Kroz kontrolne susrete probaćemo stvoriti našu igru, čija će glavna odlika biti jak kolektiv. Ujedno test susreti poslužiće nam da dođemo do 12 košarkaša koji će igrati kvalifikacije", kaže Ivanović.

Bh. tim će  sve svoje utakmice na turniru igrati u terminu od 17 sati, zbog toga što će se u večernjim satima u dvorani KSC "Ilidža" igrati završnica Evropskog prvenstva B divizije za mlade.

Za BiH bi na turniru trebalo da nastupe: Mirza Teletović, Nemanja Gordić, Elmedin Kikanović, Miralem Halilović, Andrija Stipanović, Draško Knežević, Muhamed Pašalić, Di Džej Kuper, Nemanja Mitrović, Nikola Gajić, Marko Jošilo, Draško Albijanić.

Cijene ulaznica za jedan dan turnira iznose pet i sedam KM, dok se kompleti za cijeli turnir mogu kupiti za 10 i 15 KM. Sav prihod od prodatih karata biće proslijeđen ugroženim u majskim poplavama u BiH. Do starta kvalifikacija 10. avgusta bh. košarkaši imaće još nekoliko provjera. Dva puta će odmjeriti snage sa Švedskom, a zatim nastupiti na turniru u Italiji, gdje će igrati još Srbija i Kanada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije