Košarka

Igokea dočekuje Metalac, Partizan u Skoplju

Igokea dočekuje Metalac, Partizan u Skoplju
Igokea dočekuje Metalac, Partizan u Skoplju

Šampion Bosne i Hercegovine Igokea dočekuje u ponedjeljak ekipu Metalac Farmakoma.

Aleknsadrovčani se nalaze u negativnoj seriji od pet poraza, trenutno su pretposljenji na ligaškoj tabeli, a Metalac će dočekati nakon poraza u 19. kolu u "Pioniru" od Partizana, piše RTRS.

S druge strane, Metalac ima učinak 8-11 i trenutno zauzima 10. poziciju na tabeli.

Poraz Igokee od Partizana u Beogradu pokazao je dosta dobrih strana izabranika Željka Lukajića, koji je u petak upravo taj meč istakao kao pokazatelj da njegov tim ide ka napretku.

"Vratio nam se optimizam. Došao je i novi igrač i normalno je da želimo pobjedu. Ono što je meni jako bitno je da vratimo i ponovimo jedan kontinuitet skoncentrisane igre. Tu mislim i na odbranu i na napad. Protiv Partizana sam prvi put vidio ono što smo radili i dogovarali, koncentraciju svih 40 minuta. Ide na bolje naša igra. Јa mislim da je to sada bolje za ono za šta se mi pripremamo, ali želim da pokažemo da napredujemo. Sigurno s optimizmom gledamo na sutrašnju utakmicu", rekao je trener Aleksandrovčana.

Meč između Igokee i Metlaca igra se u Aleksandrovcu u ponedjeljak sa početkom 20 časova i 30 minuta uz direkatan prenos na našoj televiziji.

Trerener Metalca Vladimir Đokić smatra da pred njegovim timom nije niamlo laka utakmica.

"Na redu je utakmica od koje svi dosta očekujemo ali znamo da neće biti nimalo lako ni naivno. Igokea igra odlično, promijenili su trenera i dva - tri igrača, pojačali su se, tako da odlazimo tamo poslije dva poraza u mečevima na kojima nismo bili na očekivanom nivou. Imali smo probleme zbog povrede Borisa Bakića, koja je uticala na intenzitet i rad na treningu, zatim povreda Otaševića i bolest par igrača, sve je to uticalo da dvije utakmice odigramo ispod svog nivoa. Vraća nam se Otašević, sutra ćemo znati da li će biti u kombinaciji za ovu utakmicu. Igokea je u međuvremenu dovela kanadskog reprezentativca Hejslipa kojeg lično znam, koji je veoma kvalitetan igrač, izuzetan šuter, prepametan u igri i odličan i u pik igri. Ako se uklopio, a nije imao puno vremena za to, biće im izuzetno pojačanje, uz iskusne i dobre igrače koje imaju. Imaju opterećenje da moraju da pobijede, mi ne moramo, pa ćemo vidjeti kako će to izgledati," rekao je Đokić.

Košarkaši Partizana gostuju danas u Skoplju od 21 čas kod ekipe MZT-a.

Trener "crno - bijelih" Duško Vujošević rekao je da njegov tim želi da pobijedi u ovom meču i učvrsti četvrto mjesto na tabeli kako bi se još približio plasmanu u plej-of ABA lige.

Do sada neporažena ekipa Crvene zvezde dočekaće u ovom kolu Solnok. Meč između Zvezde i Solnoka igra se u nedjelju sa početkom u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije