Košarka

Igokea vraća "dug" Širokom

Igokea vraća "dug" Širokom
Igokea vraća "dug" Širokom

Liga 6 BiH za košarkaše bliži se svom kraju, pa je i borba za što bolju poziciju u plej-ofu sve zanimljivija.

Sedmo kolo će donijeti, vjerovatno, ključnu utakmicu kada je u pitanju prvo mjesto. Naime, Igokei u Aleksandrovac stiže Široki, koji je jedini tim sa svih šest dosadašnjih pobjeda.

Širokobriježani su savladali i svog današnjeg rivala u svojoj "Pecari" sa 63:57. Stoga je jasno da je "Igosima" potrebna pobjeda sa šest i više poena razlike kako bi stekli važnu prednost uoči posljednja tri kola u odnosu na jedinog konkurenta za prvu poziciju.

Kada je u pitanju Široki, oni u Aleksandrovac dolaze potpuno rasterećeni. Prema riječima Ivana Velića, trenera lidera Lige 6, svoj cilj sa šest vezanih pobjeda već su ostvarili.

"Iskreno, nije niko, pa ni mi sami, očekivao da ćemo biti ovako dobri u Ligi 6. Imali smo puno turbulencija, problema sa povredama tokom Lige 12, ali izgleda da su nam se sada sav trud i zalaganje isplatili. Došli smo u situaciju da čak možemo razmišljati o poziciji broj jedan pred plej-of. Mada ta prednost domaćeg terena ne mora ništa značiti, što se pokazalo prošle godine kada smo bili prvi, a onda nas je Igokea dobila u finalu plej-ofa. Ipak, bilo bi lijepo za našu mladu ekipu da osvoji prvo mjesto", kaže Velić i dodaje:

"U Aleksandrovac idemo rasterećeni sa namjerom da odigramo utakmicu na našem maksimumu. Šta će nam to donijeti, zavisiće i od rivala. U prvom ogledu u Širokom mi smo igrali na granici naših mogućnosti, a Igokea je potpuno podbacila. Sada ne očekujem takav rasplet, ali bih bio presretan kada bismo odigrali još jednu utakmicu na našoj gornjoj granici i to protiv najjačeg tima u ligi."

U drugom meču dana trebinjski Leotar dočekuje Spars.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije